Најновије

НЕМА МИРА УПРКОС ПРИМИРЈУ Погинула три Палестинца у израелској војној рацији на Западној обали

У израелској војној рацији у Наблусу на окупираној Западној обали убијена су у уторак три Палестинца, међу којима и командир војног крила Фатаха Бригаде мученика Ал-Аксе.

Израел. (Фото: Јутјуб)

Палестинско Министарство здравља је саопштило да је најмање 40 Палестинаца рањено, а да је међу њима четворо који су у критичном стању.

Ибрахим Набулси из Бригаде мученика Ал-Аксе и још један борац су убијени када су војници опколили кућу тражене особе у Наблусу и када је почела размена ватре, саопштила је израелска војска. Тело Набулсија су наоружани људи пренели у болницу Рафидиа где се окупило стотине Палестинаца.

Израелске безбедносне службе (полиција, војска и унутрашња обавештајна) су навеле да је циљ напада била кућа у којој се налазио Набулси осумњичен за низ напада на Израелце. Израелска полиција је рекла да кућа гађана ракетама.

Војна рација је почела у уторак ујутру у старом граду Наблуса на северу Западне обале, палестинској територији која је под окупацијом израелске војске од рата 1967. године.

Дошло је до размене ватре између Палестинаца и израелских снага, док је више од десет војних возила блокирало саобраћај у граду, рекао је дописник Франс преса који је био на попришту насиља. Сукоби су избили и у другим деловима Наблуса, где су Палестинци бацали каменице на војнике.

„Десетине изгредника су бацале каменице и експлозиве на војнике који су одговорили средствима за растурање нереда и пуцњима. Неколико људи је рањено. Наше снаге су отишле из града и није било жртава у нашим редовима“, закључено је у војном саопштењу.

Војној рацији претходило је окончање смртоносне тродневне израелске офанзиве против екстремистичког палестинског Исламског џихада у недељу увече у појасу Газе, где је по најновијим информацијама погинуло 46 Палестинаца, укључујући 16 деце.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји