Најновије

КОМАНДАНТ ИЗ АЗОВСТАЉА СЕ ОБРАТИО НАРОДУ ДОНБАСА: Извините у име свих нас (ВИДЕО)

Командант 36. бригаде морнаричке пешадије Оружаних снага Украјине Сергеј Волински (ратни надимак Волина), који се налази у заробљеништву у Доњецкој Народној Републици (ДНР), извинио се становницима Донбаса у интервјуу новинарима руског Првог канала. .

Заробљеници из Азовстаља (Фото: РИА Новости)

„Желео бих да се извиним у име свих војника. У своје име ћу рећи да ни у ком случају нисам желео да цивили гину, да се трагедија прошири и да буде људске туге“, рекао је он. Маринац је казао да не би желео да се лично састане са становницима Мариупоља. Према његовим речима, у њиховим очима украјинска војска је постала „чудовиште“.

Раније је Волина коментарисао погибију украјинских затвореника у колонији у Јеленовки. Он је инцидент назвао веома страшном трагедијом. Он је изразио мишљење да ће ова ситуација утицати на психу оних који су у заточеништву, али и оних који би могли бити заробљени у будућности.

У јуну се британски плаћеник Ејден Аслин, који је осуђен на смрт у ДНР, извинио становницима Донбаса и Русије. У својој видео поруци, снимљеној из затвора у Доњецку, он је навео да је „видео истину“ након гранатирања града од стране украјинских оружаних снага.

О новом нападу на нуклеарку у Запорожју прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји