Најновије

АМЕРИКАНЦИ СЕ КУРАЖЕ: Ово је наша главна оружја за победу над Кином и Русијом

Америчком Ратном ваздухопловству потребна је високо прецизна муниција нове генерације за ефикасно обуздавање и борбу против великих сила попут Русије и Кине, пише портал „Флајтглобал“, позивајући се на амерички Институт за аеро-космичка истраживања „Мичел“.

Б21 Јахач (Фото: Јутјуб)

Како је наводи, системи попут заједничке муниције за директни напад (ЈДАМ), предвиђени за претварање бомби са слободним падом у навођену муницију дуго су доказивали своју ефикасност али не могу више да се такмиче са савременим моделима.

Поред тога, ангажовање авиона који нису опремљени стелт технологијом у рату са Русијом и Кином може бити опасно јер, након што истроше залихе високо прецизних крстарећих ракета АГМ-158 ЈАССМ, те летелице фактички постају бескорисне, прецизирано је у чланку.

Аналитичар са Института „Мичел“ и пензионисани пуковник америчког Ратног ваздухопловства Марк Ганцингер сматра да се у данашњим условима треба ослонити на крстареће ракете са дометом од 92 до 463 километра, које ће омогућити јуришним авионима да не улазе у зону одбране циља.

Према мишљењу експерта, кључну улогу би требало да имају авиони попут перспективног стратешког бомбардера нове генерације Б-21 који је прилагођен за праћење добро заштићених и високо мобилних мета.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји