Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ЗАКУКАО НА СВА УСТА: Задао нове задатке западу

Украјински председник Володимир Зеленски поручио је данас да су јачање украјинске ПВО и убрзање испоруке Ф-16 Украјини витални задаци. „За ово нема и не може бити никаквог рационалног објашњења – зашто системи Патриот, којих има довољно широм света, још увек не затварају небо Харкова и других наших градова и заједница које страдају од руских терориста.

Радимо сваки дан на томе да обезбедимо више заштите за животе нашег народа, наше Украјине”, навео је Зеленски на Фејсбуку. Зеленски је подсетио да је у данашњем нападу руских трупа на Харков погинула једна особа, а да је повређено најмање 19, међу којима и двоје мале деце. „Руски терор против града постаје све гнуснији.

Русија и даље покушава да отера преко милион људи у мрак, редовно лансирајући ракете и дронове „Шахед”. Сада користе и ваздушне бомбе. Гађали су обичну улицу, куће, школу и обичну цивилну инфраструктуру”, истакао је Зеленски. У Харкову су данас око 16 часова одјекнуле експлозије у стамбеном насељу Шевченков.

У нападу руских снага погинула је једна особа, њих 19 је повређено, а оштећени су стамбени објекти, укључујући и Институт за хитну хирургију, преноси Танјуг.

РУСИЈА ЗАДАЈЕ БРУТАЛНЕ УДАРЦЕ УКРАЈИНСКОЈ АРМИЈИ ДУЖ ЦЕЛОГ ФРОНТА: Никад од почетка ово није виђено

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube