Најновије

КАДИРОВ ПРЕРАСПОРЕЂУЈЕ СНАГЕ: ''Ахмат'' креће у офанзиву, одређен правац

Председник Чеченије Рамзан Кадиров рекао је да су чеченске јединице добиле наређење да прераспореде своје снаге.

Ахмат (Фото: РИА Новости)

Зона одговорности чеченских бораца је територија ДНР, где ће започети активне борбе и заузети бројна насеља, наводи се у изјави Рамзана Карирова коју преносимо интегрално:

„Пријатељи, чеченске јединице су добиле ново наређење да прераспореде своје снаге. Територије Доњецке Народне Републике постају зона одговорности.

Према наређењу, борци чеченских јединица морају да отпочну активна борбена дејства и ослободе низ насеља.

Већ неколико дана траје прва етапа – командни штаб јединица израђује планове за напредовање и ослобађање насеља, добија нове обавештајне податке.

Посланик Државне думе, херој Русије Адам Делимханов састао се са командантима чија је област одговорности такозвани Марјински правац. Овде су распоређене снаге специјалних снага Ахмат и Северно-Ахматског пука Министарства одбране Русије, којима командује херој Русије генерал-мајор Апти Алаудинов. Заинди Зингиев, командант пука Север-Ахмат, има непроцењиво искуство у операцијама у овој области.

Ових дана се врши припрема борбених јединица за јуришна дејства уз активну подршку Министарства одбране и Генералштаба Оружаних снага РФ.

Слична наређења за почетак офанзиве добиле су и друге јединице Ахмата Министарства одбране Русије и Росгвардије, које се налазе на алтернативним деоницама линије контакта Запорошке и Херсонске области. Ту су се обављале и тактичке припреме, расподела задатака између команданата и бораца, проучавање терена и распоред непријатељских снага.

Сада се окрећем онима који су на другој страни. За разлику од европских и украјинских медија, који већ неколико месеци покушавају да нас уплаше фантастичном и застрашујућом офанзивом, ми нећемо ништа да оглашавамо.

Уместо тога, јављам: не чекајући НАТО-украјинску офанзиву, почела је офанзива јединица Ахмат. Уморни смо од чекања.

Сатанисти ће добити своју заслужену казну. Упитаћемо земље Европе за сваког покровитеља, за свако спаљено слово Часног Кур'ана, за сваку безбожну реч упућену исламу.

... Многима је постало јасно да Запад иза пријатељске маске крије подмуклу, незаситну суштину. Само стара Европа се још увек покорно клања свом господару. Тамо можете да наставите да искривљујете људску суштину, ми вам то овде нећемо дозволити!'’, нагласио је Кадиров.

Шта је још Кадиров изјавио, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube