Најновије

ПОБУНА ЈЕ УГУШЕНА! Сиријска војска и руске снаге ушле у град Нава, око 3.000 терориста предаје оружје!

Неколико јединица Сиријске арапске војске (САА) у пратњи снага руске војне полиције ушло је у град Нава на западу Даре како би спровеле споразум о помирењу који је постигнут дан раније. Као део споразума, сиријске власти решиће ситуацију на десетине локалних наоружаних нападача, који су већ почели да предају оружје.

САА (Фото: Syrian defense ministry)

Нава је последњи град који се придружио процесу помирења под покровитељством Русије у западној Дари. Процес је покренут почетком септембра након успешног споразума о помирењу у Дари ал-Баладу, јужном делу града Дара.

Једно од најновијих заустављања процеса помирења био је у граду Тасил. САА је распоредила додатне снаге унутар и око града 30. септембра, наводи Сиријска арапска новинска агенција (САНА).

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону открила је да се 1.200 наоружаних људи придружило процесу помирења у Дара ал-Баладу. Међутим, у западном делу Дара до сада се процесу придружило више од 2.900 људи. На стотине комада оружја предато је сиријским властима.

Када се помирење под покровитељством Русије заврши, сиријске власти и локалне снаге у Дари мораће да сарађују како би осигурале и стабилизовале провинцију. Претња ИД као и трговаца дрогом и оружјем и даље је присутна.

„Вучић каже да нема Веселиновићев број – без бриге, бата Андреј има“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји