Најновије

АМЕРИКАНЦИ БОМБАРДОВАЛИ ИРАНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ: Испаљене ракете касно увече, тешки митраљези одговорили жестоко!

Ноћас је једна беспилотна летелица гађала положај снага које подржава Иран, на југу Деир ез Зора у источној Сирији, преноси Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Амерички авиони (Фото: Јутјуб)

- Према информацијама до којих су дошли активисти Сиријске опсерваторије, беспилотна летелица је прелетела то подручје при заласку сунца и са најмање две ракете гађала подручје ал-Кутф у близини града Букамала - наводи се у извештају лондонске надзорне групе.

СОХР је додао да су снаге које подржава Иран, распоређене око Букамала, гађале неидентификовани дрон тешким митраљезима. Ипак, није погођен.

Сиријски провладини извори нису пријавили никакав напад на Ал-Букамал. Ни ирачки извори. Ово отвара нека озбиљна питања о тврдњама СОХР-а. Посматрачка група је дала неколико лажних извештаја о нападима на снаге које подржава Иран у источној Сирији у прошлости.

Ако се потврди, ово би био други напад на иранске снаге у близини сиријско-ирачке границе овог месеца. Дана 14. септембра, низ удара је изведено на неколико камиона Јединица народне мобилизације на ирачкој страни границе. Наводни напад беспилотним летелицама можда су извеле САД као одговор на ракетни напад који је ујутру изведен на једну од њихових база на североистоку Сирије.

Признали су да се Руси не могу победити силом. У току је много опаснији рат! Да ли се Русија може одбранити? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube