Најновије

УБИЈЕН 21 ЏИХАДИСТА ИД-а! Руси искалили бес над ћелијама терористичке групе! (ВИДЕО)

Ратни авиони руских ваздухопловних снага (ВКС) извели су 1. и 2. октобра више од 40 ваздушних напада на централни регион Сирије, где терористи ИД-а воде побуну против снага сиријске владе. Ваздушни напади циљали су скровишта ћелија терористичке групе у троуглу Хама-Алепо-Рака, источно од Хомса и западно од Деир ез Зора.

Напад руске авијације. (Фото: Јутјуб)

Према подацима Сиријске опсерваторије за људска права (СОХР), девет терориста ИД-а је погинуло, а 12 је рањено у ваздушним нападима Русије.

- Већина терориста убијена је у пустињи Рака и Хама - наводи се у извештају лондонске групе за праћење.

ВКС је појачала борбене операције против ћелија ИД-а у централној Сирији почетком септембра као одговор на напад који је одузео живот припаднику руске војске.

Већина ћелија ИД-а у централној Сирији склониле су се у пустињу Хомс која се налази између источног Хомса и западног Деир ез Зора. Снаге сиријске владе редовно изводе операције у пустињи. Последња таква операција покренута је 29. септембра.

Према писању сиријских државних медија, милитанти које подржавају САД са седиштем у југоисточној области Ал-Танф, где коалиција предвођена САД-ом одржава гарнизон, пружају терористима ИД-а у централном региону све врсте залиха, укључујући оружје. То је омогућило терористичкој групи да настави своју побуну у региону.

Лукашенко очитао лекцију новинару CNN-а!! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји