Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПОСЛАО ДОПИС АВИЈАЦИЈИ: Спремајте се за рат!

Неопходно је припремити се за то да би у наредне две године могао да избије рат између Вашингтона и Пекинга, јер би Кина могла да искористи заузетост САД и Тајвана на председничким изборима 2024. да нападне острво, пише у допису америчкој војсци.

Америчка војска (Фото: flickr)

Ово је навео генерал америчког ваздухопловства Мајк Минихан у допису упућеном подређенима, пишу Ен-Би-Си и Вашингтон пост.

Главна команда Ратног ваздухопловства потврдила је аутентичност документа.

„Надам се да грешим. Предосећај ми говори да ћемо се борити 2025. <...> Тим Сија [Ђинпинга], разлог и прилике – све је намештено за 2025. годину“, написао је генерал.

Нота је упућена свим командантима ваздухопловних група у америчком ваздухопловству, њима се налаже да до 28. фебруара извештавају о свим кључним напорима да се припреме за борбе са кинеском војском.

Генерал позива на формирање „ојачане, спремне, интегрисане и флексибилне мобилне групе комбинованих снага, спремне за борбу и победу“ у ратној зони у близини Тајвана.

Саветовао је увежбавање гађања циљева од 7 метара у фебруару, ажурирање контаката за хитне случајеве и да се отежају вежбе.

Ваздухопловство САД је признало да је Минихан послао меморандум подређенима, али је назначило да су генералова наређења заснована на напорима америчког ваздухопловства да припреми војску „за будући сукоб ако обуздавање не успе“.

Истовремено, Пентагон је нагласио да „такве изјаве не одражавају став министарства о Кини“. „Кина је највећа брига за Министарство одбране, а ми остајемо фокусирани на сарадњу са савезницима и партнерима на одржавању мирног, слободног и отвореног Индо-Пацифика“, рекао је бригадни генерал Патрик Рајдер, портпарол Министарства одбране САД.

О стању на фронту у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји