Најновије

ЗАХАРОВА УПОЗОРАВА: Уследиће руска одмазда ако нападнете Крим

Желела бих да поново упозорим Вашингтон, Лондон, Брисел да су све агресивне акције против Крима не само осуђене на неуспех, већ ће такође добити ударац одмазде који ће да их сломи, поручила је портпаролка министарства спољних послова Русије.

Москва упозорава Вашингтон, Лондон и Брисел да су све агресивне акције против Крима осуђене на неуспех и да ће уследити одмазда, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Желела бих да поново упозорим Вашингтон, Лондон, Брисел да су све агресивне акције против Крима не само осуђене на неуспех, већ ће такође добити ударац одмазде који ће да их сломи", рекла је Захарова.

Такође је казала да Кијев отворено врши припреме да поново нападне Кримски мост и то уз помоћ Запада.

Ројтерс је јуче објавио, па избрисао изјаву британског министра спољних послова Дејвида Камерона уз најаву да ће је ревидирати, да би је данас опет актуелизовао без видљивих промена.

Изјава Камерона се тиче "права украјинских оружаних снага да ударе на Русију британским оружјем".

"Украјина има на то право. Када Русија погађа мете унутар Украјине, можете разумети зашто Украјина осећа потребу да осигура да се брани", рекао је Камерон током посете Кијеву.

Британски министар је обећао да ће помоћи режиму Зеленског колико год буде потребно.

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова прокоментарисала је ситуацију са објављивањем и повлачењем вести.

"Чисто енглеско убиство се одвија пред нашим очима", констатовала је Захарова.

У петак, 3. маја, вест је поново објављена на сајту агенције без промена, пишу "РИА Новости".

Посланик Државне думе са Крима, генерал-мајор резерве Леонид Ивљев, раније је упозорио да би украјинска војска за време предстојећих васкршњих празника могла да покуша напад на руско полуострво америчким оперативно-тактичким ракетама дугог домета АТАКМС.

Члан Комитета за међународне послове Дмитриј Белики и посланик Државне думе из Севастопоља, Дмитриј Белик, такође је поручио да Русија има снагу да се одбрани од британских пројектила, а у ту сврху стално јача системе ПВО.

Катастрофа на фронту: Украјинци за дан изгубили 1.220 војника и силну технику

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји