Најновије

ЛАВРОВ НИКАД БРУТАЛНИЈИ: Русија је завршила са Западом за најмање једну генерацију! Москва не прашта агресију!

Русија неће поново посматрати западноевропске земље као партнере "најмање једну генерацију", поручује министар спољних послова Сергеј Лавров и додаје како су "Москва и Запад закључани у конфронтацији којој се не назире крај".

Највиши руски званичници, укључујући председника Владимира Путина, више пута су описали војни сукоб Москве са Кијевом као посредни рат који НАТО води против Русије. Доказ за то, каже Кремљ, јесу материјална помоћ, обука и обавештајни подаци које САД и многе европске земље пружају за одбрану Украјине.
Лавров је цитирао чланак руског политиколога Дмитрија Трењина, који је написао да "Европа као партнер није релевантна за Русију најмање једну генерацију". Министар је рекао да "не може да се не сложи" и да Москва "то скоро свакодневно осећа у пракси и да многе чињенице говоре у прилог таквој прогнози".

- Акутна фаза војнополитичке конфронтације са Западом се наставља и у пуном је јеку - рекао је Лавров, указујући на природу наратива који тренутно преовладавају у САД и Европи.

Током инаугурационог говора руски председник Владимир Путин ипак је оставио "одшкринута врата" за Запад.
- Избор је њихов - да ли намеравају да наставе са покушајима да обуздају развој Русије и наставе политику агресије и немилосрдног притиска коју су годинама водили или ће тражити пут сарадње и мира - јасно је истакао Путин.

Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков упоредио је западну елиту са делинквентном омладином и провокаторима који намеравају да ескалирају тензије до ивице колапса, не обазирући се на последице.

- НАТО је група у коју немамо ни трунке поверења, што изазива политичко, па чак и емоционално одбацивање у Москви - рекао је Рјабков.

ВУЧЕВИЋ "ПРОСУО" КУРТИЈА: "Ктитори" га нису прогурали у Савет Европе

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube