Најновије

ВАШИНГТОН НЕ ЖЕЛИ ДА СЕ СУПРОСТАВИ ИРАНУ! Бајден се повлачи пред Техераном

Сједињене Државе не желе већи сукоб на Блиском истоку и не желе да се супротставе Ирану, изјавио је портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби.

- Не тражимо већи рат у региону и не тражимо сукоб са Ираном - казао је Кирби у разговору са новинарима телевизијског канала "Еј-Би-Си".
Одговарајући на питање да ли је амерички председник Џозеф Бајден успео да убеди израелског премијера Бењамина Нетањахуа да не одговара на иранске ударе, Кирби је рекао да "израелске власти саме треба да одлуче о одговору на напад".

Претходно је високи званичник америчке администрације изјавио да Сједињене Државе неће бити део било каквог могућег израелског одговора на ирански удар.

- Посвећени смо заштити Израела, али нећемо бити део било каквог њиховог одговора. То је наш доследан приступ - истакао је он.
Према његовим речима, напад Техерана "на Израел изведен је са територија Ирана, Ирака, Сирије и Јемена".

Елитна јединица иранских оружаних снага, Корпус револуционарне гарде, извршила је удар на територију Израела у ноћи 14. априла у знак одмазде за напад на ирански конзулат у Дамаску.

Подршку Ирану пружиле су и поједине милитантне групе у региону, првенствено из Либана, Ирака и Сирије, које су, такође, употребом дронова, вишецевних лансера и других артиљеријских средстава дејствовали по израелској територији.

ИЗРАЕЛ УДАРА НА ИРАН! Готов састанак, све је договорено, чека се још једна велика изјава

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240429200807784e779c