Најновије

Xiaomi шири пословање у сегменту електричних возила

Xiaomi Цорпоратион („Xiaomi“ или „Group“) започиње своје пословање у сегменту паметних електричних возила званичним обавештењем Хонг Конг Hong Kong Exchange and Clearance (HKEX). Леи Јун, оснивач, председник и извршни директор Xiaomi-а, изјавио је у марту 2021. године да ће овај сегмент пословања бити под ћерка фирмом која је у потпуном власништву Xiaomi-а са почетним улагањем од 10 милијарди RMB. Током следећих 10 година Xiaomi ће уложити укупно 10 милијарди USD. Леи Јун истовремено ће вршити дужност извршног директора компаније за паметна електрична возила.

Елетрични ауто. (Фото: pixabay. com)

„Одлука је донесена након бројних рунди већања међу свим Xiaomiјевим партнерима и сматрам то својим коначним истраживањем у потпуно новом домену", рекао је Леи Јун. Такође је открио да је био сведок изазовног процеса доношења одлука од стране Xiaomi-eвог извршног тима, укључујући ригорозно и свеобухватно истраживање индустрије електричних возила у протеклих 75 дана - 85 састанака са преко 200 стручњака из индустрије, четири интерне расправе о управљању и два састанка одбора. Стална подршка и поверење Мi фанова у Xiaomi дали су ветар у леђа везано за доношење коначне одлуке.

Xiaomi је тренутно на врхунцу и почео је да поставља темеље за нови сегмент пословања везано за паметна електрична возила. Xiaomi је увек гајио способност стварања невероватних производа који су резултат глобалне конкуренције паметних телефона. Даље, Xiaomi запошљава тим за истраживање и развој са више од 10 000 високо квалификованих стручњака, успоставио је најопсежнији екосистем ИоТ уређаја и ужива подршку огромног броја Ми фанова широм света. До краја 2020. године Xiaomi је имао готовинску резерву од 108 милијарди RMB.

Основан 2010. године, Xiaomi никада није престао са иновацијама и континуирано тежи постизању диверзификације производа. Током протеклих година, компанија је представила многе награђиване производе попут својих паметних телефона и AIоТ уређаја. Xiaomi је 2020. године постао трећи највећи светски произвођач мобилних телефона. До четвртог квартала 2020. број повезаних уређаја у Xiaomi-евом екосистему AIоТ (без паметних телефона и преносних рачунара) достигао је 325 милиона, што га чини једном од највећих светских ИоТ платформи потрошачке класе.

Најавом уласка у индустрију електричних возила започиње нова деценија развоја Xiaomiја и свету доноси јаснију нову стратешку визију компаније. Примењујући основну стратегију „Smarthphone X AIоТ" пуном брзином, Xiaomi не само да проширује своје кораке у иновацијама паметних телефона, већ и систематски промовише развој на пољу новог паметног живота путем AIоТ-а, нудећи корисницима свеобухватно, погодно и невероватно животно искуство.

Xiaomi представио Mi MIX FOLD! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА