Најновије

Најпопуларнији Модели Аутомобила у Србији према carVertical истраживању 2020

Свима онима који су верни фанови аутомобила, којима је то хоби или који се управо налазе у узбудљивој и исцрпној потрази за својим новим превозним средством на четири точка, верујемо да ће тема која следи бити веома привлачна.

Илустрација. (Фото: carVertical)

Дакле, који су то аутомобили највише привукли пажњу у Србији у 2020 години? Такође, која су то имена најзвучнија, и који то модели освајају симпатије становништва ове земље у којој однос према аутомобилима спада у традицију и љубав? Останите са нама и сазнајте све што вас интересује!

Методологија Истраживања 

Одговор на ово питање, односно резултати, добијени су на основу детаљног истраживања од стране carVertical, које је трајало од јануара 2020 године па све до децембра исте године. У овом истраживању обухваћено је преко пола милиона претраживања, што самој студији даје тачност и жељену прецизност.

Истраживање само по себи не говори о томе да ли су ово најпродаванији аутомобили 2020 године, него говори о томе да су највише претраживани у наведеној години и најчешће помињани, користећи carVertical базу података.

Такође, битно је да напоменемо да се ово истраживање базирало на ВИН броју (броју шасије) аутомобила. На тај начин, carVertical је добио поуздане и уверљиве информације најтраженијих модела аутомобила у Србији за 2020. гоидну.

Просто речено, они који су користили услуге које carVertical пружа (детаљан извештај о аутомобилу), су у највећем броју проверавали одређен број модела. У то име, хајде да погледамо који су то најтраженији модели за којима се окреће Србија.

ТОП 5 најпретраженијих Аутомобила у Србији

Ево листе ТОП 5 аутомобила који су 2020 године били највише тражени и спомињани у Србији, према carVertical датотеци:

1.    Volkswagen Golf - 7,55% свих претраживања аутомобила 

Volkswagen Golf је најпродаванији модел у историји компаније Volkswagen, произведен у седам генерација до сада. Први модел произведен је још 1974. Године, а чак два пута је проглашаван за “Европски аутомобиле године”.

Најпопуларнији модели аутомобила по години производње, и по carVertical датотеци,  су 2008, 2010, 2014. година.

•    За шесту генерацију Volkswagen Golfа произведену 2008. године се каже да је аеродинамичнији, да помаже у потрошњи горива и да је тиши од свог претходника.

•    Модел Volkswagen Golfа из 2010. године иако има само 3 врата, и даље има сасвим довољно места за путнике. Долази са грејаним седиштима, клима уређајем, електричним ретровизорима на вратима, електричним подизачима прозора

•    Сви модели Volkswagen Golfа из 2014. године имају 4 врата. Предња седишта чврсту подршку заједно са подешавањем висине возача и путника што је реткост у овој класи. Не дајте да вас завара његова спољашња компактност, има сасвим довољно места и за путнике на задњем седишту!

2.    Volkswagen Passat   - 4,88% свих претраживања аутомобила

Volkswagen Passat  производи се од 1973. године у немачкој фирми аутомобила Volkswagen. До сада је произведено осам генерација и један је од најпродаванијих аутомобила на свету.

Најпопуларнији модели аутомобила по години производње, као и по carVertical подацима, су 2015, 2016, 2006. година. 

•    Volkswagen Passat  из 2016. године има погон на предње точкове и доступан је са два мотора. Камера за вожњу уназад сада је већ стандардна а ново доступне безбедносне функције укључују систем упозорења на напуштање траке, монитор мртве тачке и упозорење на фронтални судар са аутоматским кочењем.

•    Volkswagen Passat  из 2015. Године одликује се ажурираним мототром и бољом потрошњом горива у односу на претходни модел. Остале промене у односу на претходни модел односе се углавном на премештање опреме.

•    Модел из 2006. године редизајниран је изнутра и споља. Овај модел је пространији од претходног, са више простора за ноге на задњем седишту.

3.    BMW Серија 3 - 4,56% свих претраживања аутомобила 

BMW Серија 3 производи се у Немачкој још од 1975. године и од тада је изашло укупно 7 серија. Прва серија била је креирана само са двоје врата, као купе, али од тада се серија развила у много врста, као што су караван са 5 врата, купе са 2 врата, салон са 4 врата и слично. БWМ треће серије је уједно и најпродаванија серија и веома популарна на светском нивоу!

Најпопуларнији модели аутомобила по години производње, а уједно и по информацијама од стране carVertical, су 2005, 2007, 2012. година.

•    Године 2005. излази пета серија овог модела, односно пета генерација BMW серије 3. У овој серији сваки модел са другачијим обликом каросерије има своје обележје у виду броја, што је нешто што се до тада није дешавало. Постоје караван, лимузина, купе и кабриолет, сваки са посебним бројем.

•    Године 2007. Излазе Е90/Е92/Е93 М3 који су опремљени са BMW С65 в8 моћним мотором, а производе се као седан, купе и кабриолет.

•    Године 2012. почиње са производњом шеста серија која доноси много више простора у смислу ширине, висине и комфора, са јаким мотором и аутоматским мењачем.

4.    Audi A4  - 3,81% свих претраживања аутомобиле

Audi A4  производи као и многе друге аутомобиле немачка фирма “Audi”, све од 1994. и представља четврту генерацију. Овај модел аутомобиле наследио је Аудио 80 и дизајниран је са предњим мотором, са погоном на предње точкове или у неким случајевима на сва четири точка као код модела “Quattro”. Audi A4  доступан је у облику лимузине и у облику каравана.

Најпопуларнији модели аутомобила по години производње, као и по узорцима carVertical, су 2007, 2009. и 2016. година.

•    Године 2007. Audi је представио модел Б7 под називом „Специјално издање“, који је садржао пакет црне оптике, предње диск кочнице, црне издувне цеви и црне кровне шине. 

•    Модел Б8 из 2009. године донео је потпуно другачији изглед у ондносу на претходне генерације. У односу на претходну генерацију, повећан је простор за ноге на задњем седишту, као и гепек.

•    Године 2016. представљена је нови модел Б9, за који иако већих димензија него претходни модел Б8 Ауди тврди да је лакши 120 килограма.

5.    Opel Astra - 2,96% свих претраживања аутомобила

Opel Astra је један од веома популарних аутомобила како у Европи, тако и у остатку света. Производи се у Немачкој, од стране фирме “Opel” све од 1991. године па надаље. Међутим, у другим земљама позната је и под другим именима, као што су Vauxhall Astra у Великој Британији или Buick Excelle XT у Кини. 

Све од септембра 1991. године од како се производи, произведен је у 5 генерација. Четири генерације доступне су у верзијама са троје или петоро врата, неке и као каравани, док се прва и друга генерација на почетку производње карактеришу тиме што су биле доступне и као кабриолети, купеи или лимузине, у егзотичнијем издању. За разлику од наведених, трећа генерација је за промену имала ектрично склопиви метални кров, за љубитеље ове привилегије.

Најпопуларнији модели аутомобила по информацијама добијеним истраживањем carVertical, као и по години производње су 2004, 2006 и 2007. 

•    Модел из 2004. године назива се и „Opel Astra H“. Овај модел карактерише се са 4/5 врата и 5 седишта. Највише се продаје у Европи и Азији, где убире симпатије становништва и ако није популаран као други модели. Astra H нема независно задње вешање, што се конкретних спецификација тиче. Дизајн је класичан и елегантан, а својим карактеристикама савршено се сналази у градском окружењу и пружа изузетну удобност и окретност. 

•    Модел из 2006. године доноси изненађење и благо освежење међу моделима. Назива се “TwinTop” у свом саставу има троделни, квалитетни метални кроз на расклапање који креће од средине пртљажника и који испод себе има савршено довољно простра за пртљаг. По броју седишта је четворосед, а задња седишта су мања него код осталих Астри. Произвођен је са неколико врста мотора као што су 200 ПС (147 KW; 197 хп) 2.0 Л турбо и 1.9 CDTI дизел у 150 ПС (110 KW; 148 hp) форми.

•    Лансиран у јануару 2007. Године стиже “TwinTops” на аустралијско тржиште са мотором са дирекнтим убризгавањем од 2,2 литра и са избором од 6-степеног ручног или 4-степеног аутоматског мењача, који је иначе јединствен за Аустралију.

Дакле, ово су најпопуларнији модели 2020. године који су из одређених разлога убрали симпатије становништва. Стање се може променити сваким следећим моделом и годином, а за ове и све остале информације пратите сајт „carVertical“ и останите информисани и увек у праву!

Пазите се апликације коју користе милиони! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА