Најновије

ДОВОЉНО ЈЕ САМО ДА ЈЕ КАМЕРА УПЕРЕНА У ВАС И СВЕ САЗНАЈУ: Пазите се апликације коју користе милиони!

Фејсбук је развио апликацију која препознаје особе на основу црта лица и преусмерава корисника на његов профил. Апликација није доступна јавности, а компанија тврди да је дата на кориштење искључиво њеним запосленима.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

У јавност је процурела информација да је довољно само окренути камеру према некој особи и одмах се на екрану појави њено име, презиме и профилна слика са Фејсбука.

Реч је о, како преноси Форбес, застрашујућој апликацији коју је развијала компанија Марка Зуцкерберга.

Таква опција могла би да уништи и оно мало преостале приватности на интернету, а развијена је тако да се примењује на особама које имају активирану опцију препознавања лица на Фејсбук.

То је, како упозоравају портали, још један доказ колико је опасно дељење личних информација и фотографија на интернету и друштвеним мрежама, јер, када би се усталила апликација попут ове за препознавање људи, свако би могао знати нечије име и имати његове податке чим га угледа на улици.

Фејсбук је почео да развија ову апликацију 2015. и 2016. а тестирали су је на запослениима у компанији и њиховим пријатељима.

Управа Фејсбука тврди да редовно интерно тестирају нове технологије, те да су са апликацијом за препознавање лица могли препознавати само њихове запослене и њихове пријатеље са активираном опцијом препознавања лица, али не и друге особе.

С друге стране, сасвим је јасно да Фејсбук има развијен алгоритам за препознавање особа на мрежи, а једноставан доказ је препознавање ваших пријатеља на фотографијама које подижете на свој зид.

Шта је Баба Ванга предвидела за 2020. годину прочитајте ОВДЕ.

Извор: Klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА