Најновије

Xiaomi представио нови “Alive” бренд идентитет! (ВИДЕО)

Глобални технолошки лидер Xiaomi најавио је данас нови освежени корпоративни визуелни идентитет, стапајући органску филозофију са концептом дизајна “Alive”. Циљ новог брендирања је да додатно ојача Xiaomi упориште на премиум тржишту, подижући свест о бренду код своје публике крож нови динамични лого.

Xiaomi. (Фото: Јутјуб)

Дизајнирао Кенја Хара

Потпуно нови лого компаније Xiaomi дизајнирао је светски познати дизајнер, професор универзитета уметности Мусашино и председник Ниптон Дизајн центра (NDC), Кенја Хара. Усвајањем мекше, заобљеније контуре на угловима претходно квадратног логоа, заједно са редизајнираном типографијом “Мi”, нови лого је сада естетски угоднији. Корпоративна боја остаје наранџаста како би наставила да преноси живост и младоликост Xiaomi-а. Црна и сребрна ће се такође користити као допунске боје за допуњавање врхунске производне линије. 

Кенја Хара је користио математичку формулу “суперелипсе” приликом дизајнирања Xiaomi логоа. Иако постоје бесконачне могућности између квадрата и савршеног круга, дизајнер је постигао визуелно оптималну динамичку равнотежу прилагођавањем променљивих у формули. Употреба n=3 постигла је савршену равнотежу између квадрата и круга, представљајући основни аспект “Alive”, што је резултирало потпуно новим Xiaomi логом који видимо сада. У поређењу са правоуглим објектом, круг је покретљивији облик, што је савршени приказ Xiaomi-еве флексибилности, неумољивости и воље да иде напред. 

Уливање филозофског размишљања у нови дизајн

Кенја Хара је предложио врло важан концепт дизајна за Xiaomi – Alive. Он верује да је Xiaomi-ева иновативна технологија донела погодност и нуди људима могућност да имају оптималну контролу над својим животом и могу да прилагоде било које промене у окружењу. “Alive” тумачи Xiaomi-еву филозофију визуелне перспективе, дајући бренду визуелну слику пуну живота: људи су живи – технологију стварају људи – технологија, дакле, такође живи. Технологија ће увек служити потребама живота. 

Динамично постављање логоа – лого који се осећа “Alive”

Xiaomi први пут усваја нови динамички формат логоа, нарушавајући традиционална правила употребе логоа бренда из прошлости. Нови лого није фиксиран на четири угла квадрата, већ се прилагодђава садржају и поставља се на најпогоднији положај. Нови динамични лого даље обухвата филозофско размишљање, чинећи лого заиста живим.

Концепт Alive је Xiaomiјево размишљање и одговор на прекретницу у ери интелигентне међусобне повезаности. Као технолошка компанија, Xiaomi је посвећен доношењу више иновација широм света и неопходно је да бренд расте заједно са својим корисницима. Како Xiaomi расте брзим темпом, бренд на том путу ствара и више пријатеља. Xiaomi улази у нову деценију ширењем свог присуства од маса до премијум корисника, од технологије до уметничког простора, од онлајн до офлајн и широм света. Овај нови идентитет бренда ће покренути Xiaomi у наредној деценији.

Xiaomi шири пословање у сегменту електричних возила! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА