Најновије

СМЕСТА ОБРИШИТЕ ОВЕ АПЛИКАЦИЈЕ! Уништиће вам телефон у року од дан, а могу вам покрасти податке

Информација да су 24 мобилне апликације заражене вирусом скинуте више од 470.000 пута, забринуло је многе, посебно због податка да вирус остаје у уређају иако се апликација скине, па су тако лични подаци директно изложени злоупотреби и разним преварама.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Разне понуде маме нас на друштвеним мрежама на нашим паметним телефонима. Ако кликнемо и још платимо апликације, разбибрига може и те како скупо да нас кошта. Који то вирус скида новац са наших текућих рачуна, и како да се заштитимо да не бисмо потенцијално постали жртва, говорио је др Срђан Благојевић, председник Удружења судских ИТ вештака гостујућу у јутарњем програму телевизије Прва.

- Сваки пут када инсталирамо неку апликацију ми добијемо питање да ли желимо да та апликација приступи нашим медијима, фотографијама, контактима - рекао је Благојевић.

У зависности од тога каква је та аплликација морамо да будемо веома опрезни када дајемо ова права, јер у супротном то може скупо да нас кошта, истиче Благојевић.

- Не инсталирајте апликације за које немате информације какве су, ко их је направио и која им је фунцкија да не бисте постали потенцијална жртва злоупотребе - наглашава Благојевић.

До 2030. године 95 посто криминала преселиће се у сферу инфомарционе технологије, па ће оваквог криминала бити све више јер се новац све мање користи у односу на платне картице.

Ако нисте сигурни да је нека од апликација коју имате инсталирану у телефону заражена вирусом, проверите списак заражених апликација на интернету и одмах их деинсталирајте и избришите из телефона.

Снимак на којем се све види открива да ли је Зоран убио своју супругу Јелену. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА