Najnovije

Nova pobuna studenata: Pod blokadom Fakultet političkih nauka!

BEOGRAD - Deo studenata beogradskog Fakulteta političkih nauka blokirao je večeras nastavu, nezadovoljni uslovima studiranja i nemogućnošću da sa upravom postignu dogovor o zahtevima za sufinansiranje.
Zgrada FPN (Foto: Prijemniispiti.kom)

Zgrada FPN (Foto: Prijemniispiti.kom)

Studenti će ostati u zgradi fakulteta danonoćno, dok se ne ispune zahtevi, rekla je Tanjugu Natalija Ristić, iz organizacionog tima studenata. Glavni razlog za protest je, kako je rekla, ukidanje sufinansiranja studenata. Uslov da se student ovog fakulteta finansira iz budžeta jeste da bude rangiran u okviru predviđene kvote ali mora da ima i prosečnu ocenu iznad 8,00 i da sakupi 60 bodova tokom jedne akademske godine, rekla je Ristić. "U suprotnom, iz svog džepa moraće da izdvoji oko 100.000 dinara, kolika je puna visina školarine", rekla je Ristić i navela da su prethodnih godina studenti i uprava nalazili kompromisno rešenje i postojala je praksa sufinansiranja za svakoga ko ima iznad 48 bodova. Sada, kako kaže Ristić, ta mogućnost ne postoji iako, kako tvrde studenti, fakultet ima mogućnost da finansijski podrži studente.
Pročitajte još:Studenti naterali fakultet da povuče priznanje KosovaU decembar ulazimo sa drastično manjim primanjima!
Akademci traže i doslednu primena bolonjskog sistema, bez proizvoljnog tumačenja u svakoj akademskoj godini. Blokada, kako navode studenti, podrazumeva da neće biti nastave, bez blokade rada samog fakulteta. Pre nekoliko dana i grupa studenata beogradskog Filozofskog fakulteta blokirala je tu instituciju, tražeći od uprave da ispuni zahteve vezane za olakšano studiranje i ta blokada još traje. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA