Najnovije

VUČIĆ: Više od 60 odsto penzionera neće osetiti smanjenje penzija!

BEOGRAD - U Skupštini Srbije u toku je rasprava o setu ekonomskih zakona, Zakona o rebalansu budžeta i zakonima kojima se reguliše smanjenje plata i penzija.
Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić (Foto: JuTjub)

- Ne želim da bežim od nečeg zbog čega sam ponosan - počeo je svoje obraćanje poslanicima i javnosti premijer Aleksandar Vučić. On je, obrazlažući rebalans kazao da se prvi put u savremenoj istoriji dešava da Vlada priznaje u kakvoj se situaciji država nalazi i predlaže kako da se iz krize izađe. - Ove mere sam najavio pre više od mesec dana ne krijući namere i cilj. Stanje javnih finansija je takvo da moramo nešto da promenimo. Znam da građani to ne moraju da znaju, ali mi moramo da ih obavestimo - kaže Vučić. Istovremeno, on je napomenuo da su devizne rezerve stabilne i iznose preko deset milijardi evra, da je kurs stabilniji nego ikada i da prvi put Srbija ima drastičan pad inflacije i pad broja nezaposlenih. - Ova vlada, kao što sam već rekao, se ukrcala u polupotopljen brod i sada moramo da spasavamo stvari. Od svega do sada dve stvari ne možete da mi poreknete. Ne možete da kažete da sam lagao narod i da se ne držim agende iz svog ekspozea - kazao je Vučić. On je kazao da je Vlada morala da uštedi negde jer država troši više nego što zarađuje.
Pročitajte još:

Srbija ulazi u „specijalan rat sa Zapadom“, zbog Kosova i Putina!

Ministarstvo odbrane dovodi hrvatske vojnike na vežbu u Srbiju!

- Kad smo kresali troškove prvo smo polazili od sebe. Kritikovani smo zbog smanjenja penzija, ali činjenica je da 61 odsto penzionera neće osetiti ništa jer primaju manje od 25.000 dinara - naveo je premijer. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA