Najnovije

Hiljade ruskih kozaka spremno da krene u rat za Kosovo i Metohiju

BEOGRAD - Četnički komandant Bratislav Živković u intervjuu za Pravdu najavljuje novi pohod na Novi Pazar, govori o boravku u Novorusiji i daljim planovima Četničkog pokreta.
Bratislav Živković (Foto: fejsbuk)

Bratislav Živković (Foto: fejsbuk)

- Po povratku iz Novorusije u Srbiju, na samoj pasoškoj kontroli sačekali su me pripadnici BIA i držali pet sati na "informativnom razgovoru". Od tada pa do danas ja sam pod prismotrom - kaže Živković za Pravdu. Policija vam je osujetila odlazak u Novi Pazar, da li planirate ponovo da krenete put Raške oblasti?Pripadnici Četničkog pokreta su ovom svojom akcijom hteli da pokažu gde se danas nalazi srpsko društvo. Srpska država ne štedi sredstva da zaštiti pedere u šetnji, vojvođanske separatiste u šetnji, muslimanske fundamentaliste i fašiste u obeležavanju svoji zločinačkih datuma, ali zato se stidi i onemogućava da Srbi održe parastost i obeleže slavni dan iz svoje istorije.  Da li ćemo krenuti? Krenućemo, ali sledeći put drugačije i niko nas neće zaustaviti! Sramna ploča nacističkom zlikovcu Aćifu Bljuti mora biti uklonjena!Zašto ste se vratili iz Novorusije i da li je na to uticala najava zakona kojim se zabranjuje učešće naših državljana u ratovima u inostranstvu?Povratak iz Novorusije je u skladu sa ranijim dogovorom. Kada se odbrani Lugansk i krene kontra-ofanziva mi ne učestvijemo u tome. Četnici su sve postavljene zadatke ispunili časno a potvrda toga je i moje nedavno učešće na tribini u Moskvi sa predstavnicima LNR. Što se tiče zakona, on nas ne interesuje.

Koliko je još Srba ostalo na ratištu u Novorusiji?

U Novorusiji ima dovoljno Srba koji i dalje časno i hrabro nastavljaju borbu koju smo mi započeli. Neka ih Gospod čuva.
Šta su dalje aktivnosti Četničkog pokreta?

Četnički pokret nastavlja po već ranije zacrtanim planovima. Postavljanje spomen ploče četničkom heroju Vladu Šipčiću u Crnoj Gori, podrška i pomoć pri obeležavanju stratišta u Republici Srpskoj gde je otkrivena grobnica od 1.000 streljanih četnika vojvode Pavla Đurišića, pripreme za peticiju za referendum o samostalnosti Republike Srpske, formiranje četničkog odreda "Vojvoda Đujić" u Republici Srpskoj Krajini itd.

U slučaju napada NATO na Novorusiju eto četnika na starim pozicijama.
Kakav je stav ruskih boraca po pitanju Kosova i Metohije i da li su spremni da kao dobrovoljci dođu u Srbiju?

Rusi, kozaci, malorusi samo čekaju naš poziv. Oni sa nestrpljem čekaju poziv Srbije. Kažu da sada, posle stradanja ruskog naroda u Ukrajini,  još bolje razumeju šta je Kosovo i Metohija i koliko je velika naša tragedija i njihovo žaljenje što nisu pomogli kada je trebalo. Hiljade njih čeka!
Pročitajte još: Vladimir Putin podržava rad ruskog i srpskog Komiteta za odbranu generala Ratka Mladića
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA