Najnovije

Drašković: Kosovo je nezavisno, to je realnost!

BEOGRAD - Vuk Drašković, lider SPO i jedan od najpriznatijih srpskih pisaca, u intervjuu za Dojče Vele, izjavio je da je "Kosovo nezavisno i da je to realnost", a ovu vest ubrzano i sa posebnom pažnjom prenose albanski mediji.
Vuk Drašković (Foto: JuTjub)

Vuk Drašković (Foto: JuTjub)

"Nezavisno Kosovo je stvarnost." - kaže Drašković i ističe da je Kosovo priznato od strane 108 zemalja i 23 članice EU, te da Srbija još od 1999. godine nema suverenitet nad teritorijom Kosova i Metohije. On je govorio i o srpskom shvatanju Kosova i Metohije kroz prizmu "kosovski mit", ocenivši da se za sudbinu srpsko-albanskog sukoba ne pitaju ni Albanci ni Srbi, nego velike sile. "Tako je oduvek bilo." - kaže Drašković za Dojče Vele. "Možda sam ranije verovao da je najbolje da Priština i Beograd postignu neku vrstu dogovora o podeli. Ali, to više nije moguće. Veliki odlučuju o sudbini sveta." - kaže on.
Pročitajte još:Albanci u panici: Srbija započela specijalni rat
Drašković je upitan i za mišljenje o poseti Vladimira Putina koja je protekla sa najvećim počastima. On je odgovorio da voli Rusiju i da želi da je vidi još moćnijom, ali da je to moguće samo kroz saradnju Rusije i EU, a ne kroz konflikt. "Nadam se da će Rusija i EU da se okrenu saradnji." - kaže Drašković. O premijeru Aleksandru Vučiću, Drašković je istakao da je Vučić političar koji je napravio neke važne istorijske korake i prvenstveno pohvalio sprovođenje Briselskog sporazuma. Drašković je na pitanje o poseti Edija Rame, albanskog premijera, rekao da je to istorijska poseta, bez obzira što nisu potpisani nikakvi sporazumi. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA