Najnovije

Advokati: Vulin i Agencija nisu nadležni za naš štrajk

BEOGRAD - Agencija za mirno rešavanje radnih sporova nije nadležna za protest advokata, saopštio je portparol Advokarske komore Srbije (AKS) Ivan Milošević, povodom današnje izjave ministra Aleksandra Vulina da bi ta agencija mogla da pomogne i da se reši problem štrajka advokata.
Štrajk (Foto: Jutjub printskrin)

Štrajk (Foto: Jutjub printskrin)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, pored ostalog, da bi advokati trebalo da se obrate Agenciji za mirno rešavanje sporova, što je Milošević ocenio kao nemoguće, navodeći da "u Srbiji uopšte ne postoji takva agencija, već isključivo Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova, osnovana Zakonom o mirnom rešavanju radnih sporova". "Obzirom da se ovde ne radi o radnom sporu, jasno je da ova agencija nema nikakve veze sa problematikom advokatskog protesta, jer je njena funkcija da posreduje između poslodavca i zaposlenog, dok su advokati svi preduzetnici", izjavio je portparol AKS. "Nenadležni ministar Vulin radi i nedeljom i u medijima upućuje advokate na Agenciju za rešavanje radnih sporova, ne znajući da je ta agencija za advokate, koji su preduzetnici, nenadležna, kao što je i on za obustavu rada advokata, uostalom. Ipak, zahvalni smo na dobroj nameri, pa ga molimo da svoje predloge prenese svom kolegi (ministru pravde Nikoli) Selakoviću, koji sa advokatima i medijima ne komunicira, i koji će možda, posle 80 dana protesta advokata, konačno shvatiti da je pravosuđe u Srbiji u potpunoj blokadi i da hitno treba da ukine neustavne zakone koje je doneo", rekao je Milošević. On je u saopštenju predložio Vulinu da pita ministra Nikolu Selakovića "koliko je miliona evra ranijih prihoda od sudskih taksi, koje su se do 1. septembra ove godine slivale u budžet, u poslednja tri meseca završilo u privatnim džepovima javnih beležnika", pozivajući se na izjavu Vulina da je, odlukom da prebaci dva miliona evra, prvobitno namenjenih za konkurs za nevladine organizacije, u Fond za lečenje retkih bolesti dece, "postupio kao čovek, a ne kao ministar".
Pročitajte još:Nemački mediji o Balkanu i Šešelju: Srbija ne zna šta je snašlo!
"Kada bude saznao koliko je miliona evra, koji su mogli biti upotrebljeni za decu koja boluju od retkih bolesti ili za slične državi korisne potrebe, završilo u rukama jedne profesije, možda će shvatiti zašto Selaković uporno ćuti pred zahtevima advokata, profesora, sudija, stručne javnosti", piše u saopštenju. Kada bude saznao za ove brojke, naveo je Milošević, nadamo se da će ponovo postupiti kao čovek, a ne kao ministar. "I kada već prizivamo agencije, podsećamo da je takođe jedna agencija, Agencija za borbu protiv korupcije, već predložila razrešenje Selakovića", piše u saopštenju portparol AKS. Izvor: Tanjug
Bonus video

Samo ovaj zahtev može da sruši Vučićev režim! - Saša Radulović

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA