Najnovije

Oliver Stoun se sreo sa Edvardom Snoudenom

MOSKVA - Holivudski reditelj Oliver Stoun sastao se u Rusiji sa bivšim agentom specijalnih službi SAD Edvardom Snoudenom, o kom planira da snimi film početkom sledeće godine, javila je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti.
Putinov fan: Oliver Stoun (Tehnological.com)

Putinov fan: Oliver Stoun (Tehnological.com)

"Radimo na scenariju filma. Nadamo se da ćemo snimanje početi početkom naredne godine, jer radimo na scenariju praktično godinu dana i veoma se radujemo što sve teče kako treba", rekao je Stoun toj agenciji. Prema rečima poznatog američkog reditelja, njegov budući film zasnovan je na dve knjige - knjizi novinara "Gardijana" i advokata koji zastupa Snoudenove interese u Rusiji, Anatolija Kučerene. Snouden je juna 2013. godine dnevnicima "Vašington post" i "Gardijan" predao tajne materijale o američkim i britanskim programima za praćenje putem interneta. Potom je odleteo u Hongkong, a odatle za Moskvu, gde se jedno vreme nalazio u tranzitnoj zoni aerodroma "Šeremetjevo". Rusija je Snoudenu najpre dala privremeno utočište na godinu dana, a 1. avgusta ove godine dobio je trogodišnju dozvolu boravka.
Pročitajte još:ZLOČIN: Ukrajinci namerno gađali školu u Donjecku
Kučerena je letos izjavio da je o Snoudenu napisao psihološko-politički triler "Vreme hobotnice" i da je prava na ekranizaciju prodao Stounu, podseća RIA Novosti. Stoun je ranije u intervjuu toj agenciji rekao da želi da snimi dokumentarni film o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i pokaže Amerikancima alternativnu tačku gledišta na mnoge događaje. Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov rekao je da Kremlj zna za Stounovu želju i da su se 4. novembra reditelj i ruski predsednik sreli i razgovarali u Teatru naroda na skupu sećanja na ruskog pisca, reditelja i glumca Vasilija Šukšina. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA