Najnovije

"Moskva samo poštuje izbore u DNR"

Moskva -- Savetnik predsednika Rusije Vladimira Putina, Jurij Ušakov, rekao je da poštovanje izbora u istočnoj Ukrajini ne znači i priznavanje.
Moskva (Foto: sofaraa.net)

Moskva (Foto: sofaraa.net)

On je istakao da je to zvaničan stav Rusije prema nedavnim izborima u samoproglašenim narodnim republikama u Donjecku i Lugansku. Ušakov je rekao da je stav Moskve izražen u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u kojem je namerno iskorištena reč "poštuje". Upitan da li se reči "poštovati" i "priznati" mogu podjednako iskoristiti za izbore na istoku Ukrajine, Ušakov je rekao da su to "različite reči".
Pročitajte još:NAGODBA: Kako je Šešelj bezuslovno pušten, prvi u istoriji Tribunala
Zapadni lideri su tražili od ruskog predsednika Vladimira Putina da ne prizna te izbore, za koje smatraju da predstavljaju kršenje jedinstva Ukrajine i sporazum o primirju. Ukrajina je juče uvela pasošku kontrolu ka istočnom delu zemlje pod kontrolom pobunjenika. Ta odluka je doneta dan posle najave Kijeva o obustavi socijalnih davanja za istok Ukrajine. Vlasti u Kijevu su zauzele oštriji stav posle nedeljih izbora u separatističkim regionima, a snage zvanične ukrajinske vojske su izvele nekoliko žestokih napada na Donjeck. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA