Najnovije

S. Koreja: "Srušićemo vašu Božićnu jelku našom artiljerijom"

PJONGJANG - Severna Koreja će smatrati postavljanje Božićne jelke na brdo Aegibong, koje se vidi daleko unutar granica Severne Koreje, ratno-huškačkim činom i upozorava Seul da se "spremi za posledice"
Korejanska Božićna jelka (Foto: Yonhapnews)

Korejanska Božićna jelka (Foto: Yonhapnews)

Južnokorejanci nameravaju da 23. decembra na vrhu brda Aegibong postave kostrukciju 10 metara visoke svetleće Božićne jelke. Ova akcija Hrišćanskog veća Koreje je već godinama jedna od "vrućih tema" u odnosima između severa i juga. Kako navode iz Hrišćanskog veća, akcija ima za cilj da pošalje poruku mira i ljubavi prema svojoj severnoj braći. Ministarstvo za vere Severne Koreje ipak ima drugačije viđenje. Oni smatraju postavljanje jelke kriminalnim, ratno-huškačkim činom, i optužili Seul da se "koriste religijom, za potpirivanje ratnih sukoba". Pjongjang je upozorio južne susede da se uzdrže od uključivanja jelke, a da u suprotnom budu spremni da se suoče sa posledicama, i zapretili da će jelku srušiti artiljerijskom vatrom.
Pročitajte još:Severna Koreja tvrdi da nije izvela hakerski napad na Soni pikčersSeverna Koreja otkrila čari brzog interneta
Izvor Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA