Najnovije

Stefanović: Obezbeđenje na nivou

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su preduzete sve potrebne mere da se osigura bezbednost učesnika predstojećeg Samita premijera Kine i centralne i istočne Evrope u Beogradu i da očekuje da će organizacija i bezbednost tog skupa proteći u najboljem redu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (Foto: Milan Lučić)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (Foto: Milan Lučić)

"Preduzeli smo sve potrebne mere za bezbednost učesnika skupa i mislim da su naši kineski partneri time zadovoljni - bezbednost će biti na maksimalnom mogućem nivou", rekao je ministar gostujući na RTV Pink. On je kazao da je to najznačajniji događaj za Srbiju u poslednje dve- tri decenije i da dugo nismo imali jedan tako značajan i veliki skup. "Dolazak kineskog premijera, koji će razgovarati sa našim premijerom, ali i drugih evropskih premijera, predstavnika privrede od velikog su značaja, a Srbija može da se raduje skupu jer će on biti prekretnica i značiće mnoge napretke za našu ekonomiju", poručio je ministar unutrašnjih poslova. On je kazao da je premijer Aleksandar Vučić odigrao pravi liderski potez što se tiče organizacije tog događaja i da "retko koja zemlja u našem regionu može ovako nešto da sanja, a kamoli da organzuje". Stefanović se zahvalio i predstavnicima Republike Kine na podršci u tome. "Nije mala stvar da vam dođe premijer Kine, znamo da je Kina danas jedna od najvećih ekonomija sveta i veliki prijatelj Srbije", rekao je Stefanović. Što se tiče broja policajaca koji će obezbeđivati skup, Stefanović je kazao da neće biti baš onako kako pišu pojedini mediji, jer to nije potrebno, ali da će biti dovoljno ljudi da se obezbedi sigurnost učesnika.
Pročitajte još:Kineski premijer sledeće sedmice u Beogradu Pusić: Nemamo razloga da reagujemo zbog Šešelja
Stefanović je rekao da se već dva meseca radi na pripremama za taj skup i da je MUP preduzeo sve što je potrebno da samit, što se bezbednosti tiče, prođe u najboljem redu. Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEE) sa svim pratećim sadržajima među kojima je i Četvrti privredni forum okupiće oko 5.000 učesnika koji će u Beogradu boraviti od početka do sredine sledeće sedmice. Pored domaćina premijera Aleksandra Vučića i premijera Kine Li Kećijanga, beogradskom susretu prisiustvovaće 14 premijera zemalja učesnica, dok će hrvatsku delegaciju predvoditi prvi potpredsednik vlade. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA