Najnovije

Lavrov: Nove sankcije SAD pogoršavaju odnose sa Rusijom

MOSKVA - Novi američki zakon kojim se odobrava uvođenje seta sankcija protiv Rusije zbog ukrajinske krize bi mogao da na duže vreme pogorša odnose Moskve i Vašingtona, izjavio je danas ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov (printskrin RT)

Sergej Lavrov (printskrin RT)

On je u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom DŽonom Kerijem istakao da bi novi zakon "kojim se Rusiji preti uvođenjem novih sankcija mogao na duže vreme da ugrozi mogućnost normalne saradnje između naših zemalja", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, a prenela je agencija AFP. Predsednik SAD Barak Obama potpisao je sinoć zakon kojim se odobrava novi set sankcija Rusiji, ali, kako je rekao, ne planira da primeni kaznene mere navedene u dokumentu, koji je pre nedelju dana usvojen u Kongresu. "Potpisivanje ovog zakona ne signalizuje promenu u politici sankcija ove administracije, koju smo oprezno izvagali u skladu sa razvojem događaja na terenu i u koordinaciji sa našim saveznicima i partnerima", navodi se u saopštenju Obame. Zvanični Vašington poziva Moskvu da se povuče sa Krima, poluostrva kojeg je Rusija u martu anektirala od Ukrajine, kao i da prestane da podržava proruske snage na istoku Ukrajine. Moskva tvrdi da polaže istorijsko pravo na Krim i negira da su njene snage prisutne na istoku Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u četvrtak na završnoj godišnjoj konferenciji za štampu izjavio da neće pristajati na kompromise kad je reč o stavu Rusije prema Ukrajini.
Pročitajte još:JUNKER: Spreman sam za dijalog sa Putinom i da za to iskoristim i naše lične odnoseObama potpisao, ali ne primenjuje sankcije protiv MoskveNEUNIŠTIV: Fidel Kastro pola veka pobeđuje CIA
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA