Najnovije

Bamije tuži EULEKS

PRIŠTINA - Suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bamije najavila je u intervjuu TV Kohavizion da će tužiti Euleks zbog ucena i onemogućavanja da obavlja posao tužitelja.
Marija Bamije (Foto: JuTjub)

Marija Bamije (Foto: JuTjub)

Bamije je, kako su preneli prištinski mediji, dodala i da je sadašnji šef Euleksa pokušao da onemogući istragu protiv Frančeska Florija, bivšeg predsednika skupštine sudija Euleksa, ali je istraga, ipak počela, zbog pritiska javnosti. Bamije je navela i da joj je njena vlada (britanska) savetovala da na Kosovo ne ide iz bezbednosnih razloga, kako ne bi "ugrozila sebe i svoje saradnike". Suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bamije predala je Evropskoj kancelariji za borbu protiv pronevera i korupcije (OLAf) više od 40 strana dokaza o kršenju zakona u Euleksu, nazvavši menadžment misije "mafijaškim," objavio je sredinom novembra prištinski list "Koha Ditore."
Pročitajte još:Šta je Pajtić pisao stranim ambasadorima?
U žalbi iz septembra 2014. godine, Bamije je do detalja opisala nepravilnosti uključujući sumnje povodom umešanosti frančeska florija i glavne tužiteljke Jaroslave Novotne u korupciju u slučaju Iljira Tolaja. Ona je u toj žalbi podsetila zvaničnike EU da ima 30 godina iskustva kao pravnica i 18 kao tužiteljka koja je "dobila mnoge osetljive i velike slučajeve na Kosovu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA