Najnovije

Pajtić: Na šta bi ličila Srbija da su opozicija DSS i radikali?!

BEOGRAD – Novi predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da je u Srbiji „demokratija suspendovana na izborima” i da vlast, koja nema nameru da poštuje slobodu medija i gradi institucije, neće imati alternativu ako se DS ne konsoliduje.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

„Jednostavno, neće biti kredibilne alternative ili će biti alternative kroz desničarski pokret na ulici i neke nasilne alternative koja neće biti institucionalna”, rekao je Pajtić na televiziji B92. Pajtić, koji je i predsednik Vlade Vojvodine, odbacio je spekulacije da bi mogao da sarađuje sa Srpskom naprednom strankom premijera Aleksandra Vučića, istakavši da „ne razmišlja o kohabitaciji sa SNS”.
„Draže mi je da me sruše nego da uopšte razmišljam o kohabitaciji sa SNS-om. Ko bi onda bio opozicija, DSS, radikali, na šta bi ličila ta Srbija”, rekao je Pajtić.
Predsednik DS-a zauzeo se za okupljanje šireg demokratskog bloka, jer u suprotnom, kako je naveo, Srbija nema šanse. Pajtić je ocenio da se država raspada i da je demokratija suspendovana na izborima i da ne postoji nikakav kvalitativan pomak ni u ekonomiji ni u socijalnoj politici. On je naveo da je neophodno promeniti pristup DS-a događajima na političkoj sceni Srbije. „DS sebe naziva socijaldemokratskom strankom, a gotovo niko ne veruje u to. U prošlosti su DS i njeni predstavnici vodili liberalnu politiku u ekonomiji, čak neoliberalnu, a DS mora da definiše platformu, narativ i simbolički kapital kao temeljne odrednice političkog identiteta stranke”, rekao je Pajtić.
Prema njegovim rečima, DS prvenstveno mora da definiše za šta je i istakao da je to stranka levog centra, što znači da ne pristaje ni na kvazisocijalističku uravnilovku, koja je viđena u prethodnom periodu uvođenjem solidarnog poreza.
„Onda srednji sloj, koji plaća porez i koji je kičma društva i na kojem počiva cela zajednica, ispašta, a onda se demagoški režim dodvorava gubitnicima tranzicije”, rekao je Pajtić. Dodao je da DS ne prihvata ni kapitalizam drastičnih socijalnih razlika. Pajtić je u subotu na stranačkoj skupštini izabran za predsednika DS-a, pošto je pobedio protivkandidata Dragana Đilasa. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA