Najnovije

Da li Snouden napušta Rusiju!?

BERLIN – Odbegli američki obaveštajac Edvard Snouden može se nadati produžetku svog azila u Rusiji, rekao je danas za nemački radio RBB njegov nemački advokat Volfgang Kalek.
Foto: youtube

Foto: youtube

„Mi polazimo od toga da će se to (azil) produžiti”, rekao je Kalek, ali i dodao da garancije za to, međutim, ne postoje.
Snoudenov azil u Rusiji ističe krajem jula, a mediji podsećaju da je on već podneo novi zahtev za azil u Brazilu.
Kada je reč o Snoudenu i Nemačkoj, bilo je par političara koji su govorili da bi se ovom bivšem američkom obaveštajcu mogao ponuditi i azil u Nemačkoj, jer bi od njegoviih informacija moglo da se profitira. Nemci su, pokazuju ankete, međutim, podeljenog mišljenja u tome da li Snouden u Nemačkoj da dobije politički azil, a američko špijuniranje i same kancelarke Angele Merkel, o čemu postoje indicije, izazvalo je burnu reakciju u Nemačkoj.
Nemačka štampa je pisala da bi Snouden, međutim, jedva mogao računati s tim da bi se kancelar Merkel uopšte mogla angažovala da on u Nemačkoj dobije azil.
Snoudena od zahteva za azil u Nemačkoj odvraća, međutim, i njegov otac, Lon Snouden, koji je nemačkim medijima jednom rekao da ima malo poverenja u političare savezne nemačke vlade i naglasio da je zahvalan građanima Nemačke koji su „prvi ustali” protiv prakse prisluškivanja američkih obaveštajaca, koju je njegov sin obelodanio. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA