Najnovije

POROŠENKO: Donbas je pod našom kontrolom

KIJEV - Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je rekao da su ukrajinske vojne snage zauzele 60 naselja u Donbaskom regionu, u skladu sa ranije naređenom kaznenom operacijom. Porošenko je ovo objavio putem Tvitera.
Predsednik Ukrajine. foto: RIA Novosti

Predsednik Ukrajine. foto: RIA Novosti

Porošenko je tokom sastanka sa kijevskim snagama naglasio potrebu da se minimizira gubitak vojnog osoblja i da se štiti civilno stanovništvo, navodi se u saopštenju o tekućem sastanku predsednika u Kijevu sa snagama bezbednosti. Masovni antivladini protesti počeli su u jugoistočnim regionima Ukrajine krajem februara 2014. Oni su bili odgovor lokalnog stanovništva na nasilnu promenu vlasti u zemlji i kasnije pokušaj da se otkaže odluka od strane vrhovne Rade o davanju ruskom jeziku status regionalnog. Centar opozicionih pro-ruskih građana postao je Donbas. O tome kako sukob evoluirao u jugoistočnoj Ukrajini, pročitajte na Pravdi:
Ukrajinci bombardovali hemijsku fabriku, Donbas pred ekološkom katastrofom!ANALITIKA: Etničko čišćenje Rusa u DonbasuŠurljigin: Donbas je danas Srpska Krajina za Rusiju
Izvor: RIA Novosti.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA