Najnovije

Nuland: Prekinite veze sa separatistima ili uvodimo nove sankcije!

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države spremne su da vrlo uskoro uvedu nove, oštrije sankcije Rusiji, ako Moskva odbije da prekine odnose sa proruskim snagama na istoku Ukrajine, rekla je danas poslanicima pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu, Viktorija Nuland.
Foto: state.gov

Foto: state.gov

"Spremni smo da veoma brzo uvedemo nove snakcije, uključujući i one ciljane, u određenim sektorima, ako Rusija odlučno ne promeni kurs i prekine veze sa separatistima", naglasila je Nulandova.
Nulandova je proruske snage optužila da su iskoristili 10-dnevno primirje da sprovedu "nasilje, krvoproliće i prigrabe zemlju" i dodala da je "Rusija dozvolila da u Ukrajinu uđu tenkovi, teška artiljerija i borci" i izgradila sopstvene snage na rusko-ukrajinskoj granici.
Ona je rekla i da Vašington blisko sarađuje sa evropskim saveznicima kad je reč o trenutku za uvođenje sankcija, kao i da će odluka o tome biti doneta pre 16. jula, kada se lideri EU sastaju pre letnje pauze, preneo je AfP. Senatori međutim, nisu zadovoljni odlučnošću vlade po ovom pitanju, pa je jedan od njih, republikanac Bob Korker, ocenio na panelu da se "SAD ponašaju kao tigar od hartije" i da nisu spremne na konkretne korake protiv Moskve, a sličan stav izneo je i demokrata Robert Menendez. Nulandova je na skupu još poručila da, iako će nove sankcije biti efikasnije ako se sprovedu u saradnji sa Evropom, "predsednik uvek ističe da će (SAD), ako bude potrebno delovati same". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA