Najnovije

"Ćirilica u celom Vukovaru, o Ovčari možemo pregovarati"

"Ne bi trebalo da političke stranke određuju šta je pravično, a šta ne rukovodeći se rukom više ili manje u veću", kaže predsednik vukovarskog SDSS-a, Srđan Milaković.
Srđan Milaković, RTS skrinšot

Srđan Milaković, RTS skrinšot

Nakon što je u razgovoru za Večernji list podpredsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio da 'Ustavni sud prava manjina tumači kao HDZ i Stožer', javio se i predsednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković, nezadovoljan odlukom Ustavnog suda. Pupovčevom SDSS-u ne smeta zabrana referenduma, piše u članku, već mu smetaju propratni sadržaji odluke "kojima se otvara mogućnost da se Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina primenjuje samo u onim delovima grada ili opštine gde je neka manjina većina".
Pogledajte i:Hrvati srpsku decu smestili u logor u kojem su ubijali Srbe!
"Ne bi trebalo da političke stranke određuju šta je pravično, a šta ne rukovodeći se rukom više ili manje u veću", kaže predsednik vukovarskog SDSS-a, Srđan Milaković koji je najavio i da će SDSS zastupati što širu upotrebu odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, što podrazumeva dvojezične natpise na svim javnim institucijama, pločama na ulazima u grad, pločama s imenima ulica i trgova kao i upotrebu dvojezičnosti u institucijama. Dodaje i da su spremni razgovarati o tome da neka mesta stradanja u gradu, kao što je Ovčara, ne budu obuhvaćena predlogom, piše Večernji list. Izvor: Dnevno.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA