Najnovije

Partizan protiv Totenhema i Bešiktaša!

Voljom žreba u Monaku, fudbaleri Partizana će u Ligi Evrope igrati protiv Totenhema, Bešiktaša i grčkog Asteras Tripolisa. Po dve najbolje ekipe iz svih grupa proći će u šesnaestinu finala.
FK Partizan (Foto: partizan.rs)

FK Partizan (Foto: partizan.rs)

Partizan je, zbog svog koeficijenta, žreb čekao iz trećeg šešira. Iako je pre crno-belih izvučena ceduljica na kojoj je pisalo "Fejenord", holandski tim nije mogao da bude svrstan u grupu u Ckojoj su već bili Totenhem i Bešiktaš.
Pročitajte još:
A nije mogao tamo, jer procedura predviđa da u prvih šest grupa ne budu timovi iz iste zemlje (zbog termina odigravanja mečeva), pa kako je PSV već bio u grupi E, njegov domaći rival iz Roterdama je "preseljen" u grupu G - ostavljajući tako mesto Partizanu, koji je sledeći i izvučen. U tu, grupu C, svrstan je iz četvrtog šešira grčki Asteras Tripolis. Evo i kompletnog ishoda žreba: Grupa A: Viljareal, Borusija Menhengladbah, Cirih, Apolon Grupa B: Kopenhagen, Briž, Torino, Helsinki Grupa C: Totenhem, Bešiktaš, Partizan, Asteras Tripolis Grupa D: Salcburg, Seltik, Dinamo Zagreb, Astra Đurđu Grupa E: PSV, Panatinaikos, Eštoril, Dinamo Moskva, Grupa F: Inter, Dnjepar, Sent Etjen, Karabag Grupa G: Sevilja, Standard Lijež, Fejenord, Rijeka Grupa H: Lil, Volfsburg, Everton, Krasnodar Grupa I: Napoli, Sparta Prag, Jang Bojs, Slovan Bratislava Grupa J: Dinamo Kijev, Steaua, Rio Ave, AaB Grupa K: Fjorentina, PAOK, Gengam, Dinamo Minsk Grupa L: Metalist, Trabzon, Legija Varšava, Lokeren Ko tu sve igra, kada i kako? Podsetimo, grupna faza Lige Evrope će početi 18. septembra, drugo i treće kolo će biti odigrani u oktobru (2. i 23.), u novembru su na programu naredne dve utakmice (6. i 27), a šesto kolo, kojim se i završava ova faza takmičenja, na programu je 11. decembra. Žrebom je određeno 12 grupa, iz kojih će, posle šest odigranih kola po principu "svako sa svakim, kod kuće i u gostima", po dva najbolja tima proći dalje. Tako će se dobiti 24 ekipe, kojima će se iz Lige šampiona pridružili osam trećeplasiranih timova iz Lige šampiona. Od tog trenutka, kreće nokaut faza Lige Evrope: za šesnaestinu finala će postojati nosioci i oni koji to nisu, a od osmine finala se to ukida. U toku ovog dana, biće određeni raspored i termini odigravanja mečeva po grupama. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA