Najnovije

Nova tura ruske humanitarne pomoći sletela u Srbiju

BEOGRAD - Avion ruskog Ministarstva odbrane sa humanitarnom pomoći za stanovnike poplavljenih područja u Srbiji večeras je nešto pre 21 sat sleteo na aerodrom Batajnica.
Stiglo još pomoći iz bratske Rusije, foto: RIA.ru

Stiglo još pomoći iz bratske Rusije, foto: RIA.ru

Predstavnike ruskog ministarstva dočekao je ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, kao i predstavnici vojnog vazduhoplovstva naše zemlje. Ambasada Rusije u Beogradu prethodno je najavila da će tim avionom biti dopremljena humanitarna pomoć koja između ostalog sadrži dva velika mobilna generatora, 10 motornih pumpi velikog kapaciteta, 10 cisterni za vodu, kao i 200 srednjih i 50 velikih termosa kapaciteta do 100 litara. Gašić se u izjavi novinarima zahvalio predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i ministru odbrane Sergeju Šojguu na upućenoj pošiljki, najavivši da će još jedan ruski avion sa takođe 90 tona humanitarne pomoći stići sutra u Srbiju.
Povezano:Stiže još jedan avion s ruskom humanitarnom pomoći
On je napomenuo da je da je ova humanitarna pošiljka stigla samo desetak dana posle njegove posete Moskvi i razgovora sa Šojguom, kome je preneo da Srbija ima problema u sanaciji posledica elementarne nepogode. "Svesni smo da je i u Ruskoj Federaciji teška situacija zbog svih dešavanja i ova pomoć nam je zbog toga još dragocenija", rekao je ministar. Gašić je najavio i da će agregati i pumpe za vodu koje su večeras stigle biti upućene u Kolubaru, kako bi se ispupmala voda iz tamošnjeg basena, podsetivši da imamo problema i na tom polju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA