Najnovije

Rublja na istorijskom minimumu, vlasti zovu građane da ne paniče!

MOSKVA - Ruski zvaničnici pozvali su danas građane da ne paniče, u uslovima kada je nacionalna valuta rublja pala na istorijski minimum zbog pojačanih tenzija u odnosima sa Zapadom oko Ukrajine, novih sankcija i pada cena nafte.
Moskva (Foto: sofaraa.net)

Moskva (Foto: sofaraa.net)

"Ne paničite", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova, Aleksej Mojsejev, i dodao da vlasti preduzimaju sve potrebne mere kako bi se ograničio rast inflacije, prenosi agencija frans pres. Rublja je danas pala na rekordno nizak nivo od 38,82 rubalja za dolar, nakon što je juče, prvi put u istoriji, "skliznula" ispod nivoa od 38 rubalja za dolar.
Pročitajte još: Parlamenti EU i Ukrajine ratifikovali sporazum
Nacionalna valuta je ponovo izgubila na vrednosti, jer investitori strahuju od posledica pooštravanja zapadnih sankcija protiv Rusije, koja se već nalazi na samoj ivici recesije. Obični građani Rusije kažu da su zabrinuti jer bi slabljenje rublje moglo podstaći rast inflacije, dok bi putni aranžmani za inostranstvo i kupovina različitih proizvoda denominovanih u stranim valutama mogla postati nedostižan luksuz. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA