Najnovije

Jacenjuk poručuje Putinu: Možete pobediti ratujući protiv armije ali ne možete pobediti ukrajinski narod

Učestvujući  u radu Generalne skupštine UN, ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk pozvao je u svom govoru da zapadne sankcije Rusiji ostanu na snazi sve dok Kijev ne povrati kontrolu nad jugoistokom zemlje i krimskim poluostrvom.
Arsenij Jacenjuk (printskrin Jutjub)

Arsenij Jacenjuk (printskrin Jutjub)

Na kraju desetominutnog govora u NJujorku, Jacenjuk se obratio ruskom predsedniku koji je u to vreme bio u Moskvi: „Prestanite sa agresijom na Ukrajinu, gospodine Putin, vi možete pobediti ratujući protiv armije ali ne možete pobediti ukrajinski narod“. Pre govora na Generalnoj skupštini Jacenjuk je bio u Savetu za spoljnu politiku u NJujorku gde je izjavio da dok se u Rusiji na vlasti nalazi Putin, Ukrajini će biti veoma teško da vrati Krim.
Pročitajte još:
Stalni predstavnik Rusije u Savetu bezbednosti OUN Vitalij Čurkin je nazvao nastup Jacenjuka na Generalnoj skupštini „melodramom“. Čurkin smatra da bi ukrajinskom premijeru bilo bolje da se bavi rešavanjem ekonomskih problema jer mu je zemlja pred bankrotom, a da ostavi da predsednik Porošenko nastavi pregovore sa Putinom. Izvor: Večernje Novosti  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA