Najnovije

Nacionalna garda zahteva ostavku vojnog vrha Ukrajine zbog izdaje

Komandanati bataljona Nacionalne garde Ukrajine zatražili su ostavku ministra odbrane Valerija Geleteja, načelnika štaba APU Viktora Muženka i drugih. Oni tvrde da su izgubili Ilovajsk i okolinu krivicom komande Oružanih snaga Ukrajine, puše ruski Lajf NJuz.
Komandanti bataljona Nacionalne garde Ukrajine, Semenčenko drugi s leva, foto: Life News.ru

Komandanti bataljona Nacionalne garde Ukrajine, Semenčenko drugi s leva, foto: Life News.ru

- Mi smo bili opkoljeni, ne zato što smo loši, ne zato što smo mi budale, a izgubili smo zbog izdaje, a pre svega zbog izdaje sektora "D" - rekao je komandant bataljona "Dnjepar-1" Jurij Breza. - Razgovarali smo se sa predsednikom (Petrom Porošenkom, prm. nov.) i jedan od zahteva su ostavke ministra odbrane, načelnika Generalštaba, a general Litvin treba da odgovara u skladu sa zakonom. Prema izveštajima, komandant Južne operativne kontrole Armije Ukrajine Petar Mihailovič Litvin, koji je brat bivšeg predsednika Vrhovne Rade Ukrajine Volodimir Litvin, dezertirao je iz ratne zone u Donjeckom basenu krajem avgusta.
Pogledajte još:Ukrajinci izvršili udar na GorlovkPOLJSKA NAORUŽAVA UKRAJINU: „Rusija će platiti cenu za ovo što radi, i to ne samo u mrtvim vojnicima“!
- Neuspeh je rezultat kriminalnih radnji Vrhovne komande APU - što je prethodno ukazao komandant "Donbasa" Semen Semenčenko . On je optužio generala za nedostatak profesionalizma, ističući da je deo Oružanih snaga Ukrajine, koja je trebalo da obezbedi pokriće za delovanje Nacionalne garde, " dobrovoljno napustio položaj " . Semenčenko je pozvao ukrajinsku zajednicu da izvrši pritisak na rukovodstvo Armije da komanduje povećanje vojne snage kod Ilovajska. U međuvremenu, obični vojnici bataljona "Donbas" krivi su za smrt njihovih drugova, naveo je Semenčenko. Kako je rekao novinarima jedan od ukrajinskih nacionalnih gardista, smrt desetina njegovih drugova u borbi sa milicijom kod Ilovajska bila je direktna posledica naređenja komandanta bataljona. Izvor: Lifenews.ru          

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA