Najnovije

Grci uhapsili džihadiste koji su planirali napade po Evropi

ATINA - Najmanje četvoro ljudi uhapšeno je danas u Atini, u okviru istrage o džihadističkoj ćeliji, rasturenoj ove sedmice u Belgiji, pre nego što su njeni članovi uspeli da izvrše napad, saopštio je izvor iz grčke policije.
Specijalne jedinice grčke policije (Foto: greece.greekreporter.com)

Specijalne jedinice grčke policije (Foto: greece.greekreporter.com)

Grčka antiteroristička policija pokušava da otkrije da li su uhapšeni, među kojima je Abdelhamid Abaud (27), najverovatnije vođa ćelije, planirali napade iz Grčke. Hapšenje se odigralo u kvartu Pangrati u Atini, usred dana, a tom prilikom zaplenjeno je i nekoliko mobilnih telefona, navodi izvor iz policije. Belgijske službe bezbednosti završile su ove sedmice obimnu antiterorističku akciju u kojoj su dvojica osumnjičenih ubijena, a veći broj osoba uhapšen. Policija je izvela seriju racija u zapadnom predgrađu Brisela Ajndhovenu i u gradiću Vervijeu blizu nemačke granice sa ciljem da razbije grupe džihadista koje su spremale terorističke napade. Dvojica osumnjičenih ubijena su u razmeni vatre sa policajcima u Vervijeu, a jedna osoba je ranjena. Belgijske vlasti su ranije saopštile da su teroristi spremali terorističke napade slične onima koje su džihadisti prošle nedelje izveli u Parizu, ali da belgijske grupe nisu bile direktno povezane sa francuskim džihadistima. Abaud, Belgijanac marokanskog porekla, ozloglašeni je džihadista, koji je boravio u Siriji, navodi, AFP.
Pročitajte još:(VIDEO) Monstruozno: Dete džihadista ubija dvoje RusaDŽIHAD MREŽA: U Bugarskoj uhapšen saučesnik terorističkog akta u ParizuBraća Kuaši idoli mladih u francuskim predgrađima
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA