Najnovije

JUNAČKI: Evo šta su učinili srpski dobrovoljci u Donjecku i šta od vas traže da uradite

Dvojica srpskih dobrovoljaca koji se bore u armiji DNR, snajpersta Dejan Berić i diverzant Dejan Vujić, učinili su još jedno junačko delo. Ovog puta nisu su istakli u borbama protiv neprijatelja već pomažući prijateljima. 
Foto: Fejsbuk

Foto: Fejsbuk

Naime, Berić i Vujić sproveli su još jednu humanitarnu akciju pomoći deci Donjecka. Oni su novcem koji su skupili, a deo novca na njihov apel poslali su  i Srbi širom sveta, kupili su namirnice za hraniteljsku porodicu koja je zbrinula 25-oro dece čiji su roditelji stradali tokom rata. - Ideja akcije bila je da se kupe lekovi i zavoji za front, što smo mi i učinili. Međutim, ljudi Igora Strelkova rekli su nam da postoji ta žena koja zbrinjava decu bez roditelja među kojima su i deca palih boraca i da nemaju dovoljno hrane. Od preostalih donacija, a nešto smo sredstava skupili i ovde, kupili smo pun kombi hrane i odneli im. Bilo je prelepo videti te dečije osmehe - kaže za Pravdu Dejan Vujić. Podsećamo da je ovo druga njihova uspešna humanitarna akcija. U prvoj su takođe nabavljeni lekovi za front i paketići za decu iz Donjecka. Vujić kaže da će nastaviti da čine sve da na sve načine pomognu narodu Donbasa kome je potrebna i zaštita ali i harana kako bi preživeli ratne strahote.

Pomozite i deci u Srbiji

Vujić je putem "Pravde" pozvao građane Srbije da se uključe u još jednu humanitarnu akciju ovog puta u Srbiji. - Deki i ja smo pomogli deci u Donjecku ali ima i srpske dece gladne. Postoji jedna samohrana majka u Obrenovcu kojoj je potrebna pomoć. Činimo ovde sve što možemo, ali molim one u Srbiji da pomognu toj porodici. Ta majka se zove Sanela Jevtić - rekao nam je Vujić. "Pravda" je kontaktirala Sanelu Jevtić i saznala da ona sa troje male dece živi u opštinskom stanu u Obrenovcu pošto je kuća u kojoj je živela bila poplavljena. NJeno najmlađe dete, ćerkica od godinu i po dana, čeka na operaciju arterija i kuka. Sinovi imaju 9 i 7 godina. Na naše pitanje šta im je najpotrebnije, Sanela je odgovovirla- "hrana". - Živimo u Ulici Kralja Petra u Obrenovcu u opštinskom smeštaju. Ono što smo imali izgubili smo u poplavama. Najpotrebnija nam je je hrana - objašnjava ova samohrana majka. Pravda se pridružuje apelu Dejana Berića i Dejana Vujića da se pomogne ovoj ženi. Svi koji mogu da pruže pomoć mogu je kontaktirati na broj  065 445 32 41. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA