Najnovije

"JOŠ SU DAVNO ENGLESKI LORDOVI..." Zbog ovih reči Emira Kusturice je ambasador Britanije napustio proslavu SNS (VIDEO)

BEOGRAD- Srpska napredna stranka smatra da su optužbe RTS-a i njihovog analitičara Zorana Panovića da je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, režirao predstavu i politički napad na ambasadora Velike Britanije u Beogradu, Denisa Kifa, skandalozne.
Emir Kusturica govori na proslavi godišnjice SNS (foto: Jutjub printskrin)

Emir Kusturica govori na proslavi godišnjice SNS (foto: Jutjub printskrin)

"Srpska napredna stranka ukazuje javnosti na činjenicu da Aleksandar Vučić nikada nije, niti će ikada kontrolisati govore svojih prijatelja, saradnika i gostiju, a režije i predstave uvek ćemo ostaviti RTS-u i raznim Panovićima", navodi se u saopštenju Službe za informisanje SNS. Glavni urednik lista "Danas" Zoran Panović rekao je večeras u Dnevniku RTS, komentarišući proslavu povodom sedam godina rada SNS, da je to Vučićeva predstava jer je morao da zna šta će u svom govoru poručiti režiser Emir Kusturica. Kusturica je rekao da nije "slučajno to što nam je baš Britanac doneo vest da ulazak u EU znači priznavanje Kosova". "Kosovo je najveće poglavlje političke pljačke novije istorije Evrope. Nije takve bilo od amputacije Sudeta od Češke. Kosovo je bilo početak novog imperijalizma, gde su one stare vazale, koji su se nekad zjapili po šatorima, preselili u hajate i ridžensije i dali im mikrofone preko kojih se prenosi informacija da je bolje biti rob nego faraon. U toj ideji su uvek prednjačili Englezi i nije slučajno da vam je, Aleksandre, baš engleski ministar inostranih poslova doneo vest u kojem postaje jasno da ulazak u Evropu znači i priznavanje Kosova. Još su davno engelski lordovi, a to piše u knjigama, bili pisci izveštaja iz Istanbula i kraljici majci nazivali Srbe malim Rusima u Evropi, dakle još od vremena Otomanske imperije", rekao je Kusturica obraćajući se okupljenima u beogradskom Centru "Sava". Obraćajući se posle Kusturice, predsednik SNS i premijer Srbije se osvrnuo te njegove reči i rekao: "Dame i gospodo, dragi prijatelji, a svi koji su ovde sa nama naši su prijatelji. I mislim da smo uspeli da pokažemo da smo u stanju da okupimo ljude iz celog sveta, koji ne moraju da nas podržavaju, ali koji žele, mogu i hoće da nas čuju. Zato vas molim da jednom velikim aplauzom pozdravite sve naše prijatelje iz sveta, sve ambasadore koji su ovde, da se moj prijatelj Kusturica ne naljuti, i Denisa Kifa, i gospodina Čepurina, i da pokažemo da je to put koji ćemo da gradimo i pravimo i u budućnosti".
Pročitajte još:
Britanski ambasador Kif je napustio salu za vreme Kusturičinog govora, a vratio se, kako su preneli pojedini mediji, na molbu članova SNS. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA