Najnovije

ĐUKANOVIĆ UDARIO NA BRITANSKOG AMBASADORA: Kusturica vas je ujeo za srce!

BEOGRAD - "Izvinite gospodine Kif što ste se osetili uvređenim kada je Kusturica govorio. Izgleda da teško prihvatate kritiku na račun vaše države" napisao je poslanik SNS-a Vladimir Đukanović na svom "Fejsbuk" profilu aludirajući na odluku britanskog ambasadora Denisa Kifa da juče napusti salu tokom govora reditelja Emira Kusturice na proslavi sedmog rođendana SNS-a, piše Blic.
Vladimir Đukanović (Foto: JuTjub)

Vladimir Đukanović (Foto: JuTjub)

"Izgleda da teško prihvatate kritiku na račun vaše države. To je razumljivo. Vas niko ne sme da kritikuje, jer ste vi Bogom dani da delite lekcije drugima. Taj drski Kusturica vas je ujeo za srce. Iskren da budem, moje je poraslo kao planina. Ne zbog toga što ste se našli uvredjenim, već zbog činjenice da je istina najmoćnije oružje. To oružje vas je razoružalo i ogolilo" napisao je Đukanović. Da podsetimo, Kif je napustio salu "Sava centra" kada je Kusturica rekao da nije slučajno to što je Srbiji baš Britanac doneo vest da ulazak u EU znači priznavanje Kosova. - Kosovo je najveće poglavlje političke pljačke novije istorije Evrope. . Kosovo je bilo početak novog imperijalizma, gde su one stare vazale, koji su se nekad zjapili po šatorima, preselili u hajate i ridžensiije i dali im mikrofone preko kojih se prenosi informacija da je bolje biti rob nego faraon. U toj ideji su uvek prednjačili Englezi i nije slučajno da vam je, Aleksandre, baš engleski ministar inostranih poslova doneo vest u kojem postaje jasno da ulazak u Evropu znači i priznavanje Kosova - rekao je Kusturica obraćajući se okupljenima i pemijeru Aleksandru Vučiću. On je nadalje naveo da su "još davno engelski lordovi, a to piše u knjigama, bili pisci izveštaja iz Istanbula i kraljici majci nazivali Srbe malim Rusima u Evropi, još od vremena Otomanske imperije". - Ne smemo da se odreknemo mitova, jer se ni SAD nije odrekla Holivuda. Nema opstanka bez mitova. Na Balkanu je važnije znati reći "ne" nego pokorno klimati glavom i reći "da." - poručio je Kusturica. Iako je napustio salu, Kif se nakon diplomatskog gesta protesta nakon intervencije članova SNS-a vratio u salu, a premijer Vučić je potom svojim govorom uspeo da smiri strasti u sali, nakon čega je na njegov zahtev usledio aplauz za britanskog i ruskog ambasadora.
Pročitajte još:Vulin o skandaloznoj izjavi predsednika SANU: „Ne verujem da sam to čuo… Stide li se akademici?“Mitologija Emira Kusturice i mitomanija Ivice Dačića
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA