Najnovije

Američki Abrams protiv ruskog T-90: Ko je u vođstvu na globalnom tržištu oružja (VIDEO)

Sankcije nisu sprečile Rusiju da ostane ključni igrač na globalnom tržištu oružja. Iznos ugovora se povećava svake godine i sada dostiže 15 milijardi dolara.
T-90 MS (Foto: JuTjub)

T-90 MS (Foto: JuTjub)

Ključni partneri Rusije su Kina, Indija, Alžir, Venecuela, Vijetnam i Irak. Na listi država koje uvoze rusko oružje uskoro će biti i Iran , koji  nakon ukidanja sankcija dobija PVO sistem S-300. RF je na drugom mestu na listi vodećih svetskih izvoznika oružja. Učešće na svetskom tržištu je 27 posto, što je blizu vodećih Sjedinjenih Američkih Država. Tokom proteklih pet godina, rast ruskog izvoza iznosio je skoro 40 posto. Rusko oružje nabavlja više od 60 zemalja. Poređenjem oružja SAD i Rusije pokazuje se prednost ruske opreme. Konkretno, ruski borac Su-30 je superioran u odnosu na američki F-15s i u ceni i u efikasnosti. Abrams je znatno skuplji od ruskog T-90, a ruski tenk efikasniji od američkog. Američki "Patriot" je po karakteristikama slabiji id S-300. Cena takođe govori u prilog ruskih PVO raketnih sistema. U ruski izvoz ulaze Su-27, Su-30 i MiG-29, transporteri i borbeni helikopteri, T-90 tenkovi, sistemi PVO, podmornice i razarači, municija. Zanimljivo je da je nedavno Admiral DŽon Ričardson, glavnokomandujući američke mornarice, izjavio je da NATO mora više pažnje da obrati na rusku mornaricu nazivajući je najvećom opasnošću u vojnom smislu za NATO alijansu. O tome više možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:Na stranu Asada prešlo pleme o čijoj surovosti kruži legenda: Upoznajte „Lavove istočne provincije“ (VIDEO)Ovo oružje će Putin ponuditi Srbiji (VIDEO)
Izvor: tvzvezda.ru/za Pravdu preveo Ilija Vuksanović

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA