Najnovije

Evo šta je zapravo Medvedev poklonio Vučiću (VIDEO)

MOSKVA - Nakon što je na forumu „Otvorene inovacije“ u Moskvi Aleksandar Vučić rekao kako ga plaši činjenica da će u sledećih 20 godina biti više promena nego tokom čitavog prethodnog veka i konstatovao da još nije kupio ni pametni telefon, srpski premijer je od ruskog kolege na poklon dobio ruski smartfon nove generacije „Jotafon 2“.
Na Forumu u Moskvi (Foto: government.ru)

Na Forumu u Moskvi (Foto: government.ru)

Ovaj neobični pametni telefon ruske kompanije „Jota devajsiz" ima jedinstvenu koncepciju upotrebe dva displeja. U svojoj novoj verziji doživeo je značajne promene u odnosu na prethodnika, „Jotafon 1". Aparat se tehnički i spolja toliko promenio da se od jedne interesantne prvobitne zamisli, a koristeći prilično skromne tehničke karakteristike prve verzije, pretvorio u veoma savremen kvalitetan telefon. Ruski projekat, kao i ranije, privlači mnogo pažnje i to ne samo običnih smrtnika. Naime, „Jotafon 2“ je ruski predsednik poklonio predsedniku Kine. A sad vidimo da je premijer Medvedev telefon poklonio i svom srpskom kolegi Vučiću. Osim toga, aparat je već pobrao mnogo prestižnih međunarodnih nagrada. U Rusiji je ovaj telefon stekao određeni status. Naime, smatra se da je toliko savršen da ga koriste samo državni funkcioneri. A zapravo nije tako. Ovaj napredni pametni telefon nalazi se u slobodnoj prodaji i dostupan je i običnim građanima. Štaviše, ako zanemarimo politiku i cene, i ovaj telefon razmotrimo samo sa tehničke strane, videćemo interesantni proizvod koji odgovara savremenim potrebama uz jedinstvene funkcije koje nemaju drugi telefoni. Dakle, ovaj telefon radi na osnovu android operativnog sistema 5.0 (Lolipop) u 3G i 4G mrežama. „Jotafon 2“ poseduje 2 gigabajta RAM memorije i 32 gigabajta ROM memorije, od čega je korisniku dostupno 24 gigabajta. Smartfon „Jota 2“ težak je 145 grama, dimenzija 7,9 mm sa 145 mm sa 70 mm. Telefon koristi blutut verziju 4.0. Ima i dve kamere, od čega je rezolucija glavne kamere 8 megapiksela, a prednje kamere 2,1 megapiksela. Rezolucija video-zapisa je 3264 sa 2448 FHD. Procesor ima 4 jezgra (brzine 2,26 gigaherca). Osim DŽi-Pi-Es sistema, ugrađen je i ruski GLONASS. Telefon ima dva displeja, a jedan od njih je crno-beli, dok je osnovni displej u boji. Postoji mogućnost bežičnog punjenja.
Pročitajte još:Čomski: Vekovi kolonijalizma se ne mogu izbrisati – rasizam u EU je veći nego u SADOSTAJE IM SAMO „ALAH UEGBER“: Nemoć džihadista naspram ruske sile! (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA