Najnovije

VUČIĆ ODLUČIO: O sudbini Vlade i intrigama polovinom oktobra

POŽAREVAC - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će polovinom ovog meseca saopštiti sudbinu vlade, odnosno odluku o izborima, te da će se tada osvrnuti i na sve intrige i trikove koje su pratile njen rad.
Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Time je Vučić odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše današanju izjavu ministra Aleksandra Vulina: "dokle će da trpi Kori Udovički u vladi". "Mislim da je svima jasno da državni organi rade svoj posao, ali i da je svima jasno o čemu se tu radilo. Ja se ne bavim intrigama i besmislicama, lažima i prepucavanjem", naveo je premijer. Prema njegovim rečima, svi dovoljno dobro znaju ko je u Srbiji i koliko pošten. Primetio je da su, nasuprot intrigama, uspesi vlade, potkrepljeni konkretnim podacima i rezulatima, nešto što niko ne može dovesti u pitanje. Stvar je, podvukao je Vučić, u budžetu, u zaustavljanju recesije, privrednom rastu... i to su činjenice koje niko ne može dovesti u pitanje jer je Srbija ušla u razdoblje dinamičnog rasta i "šta god bilo neće se vraćati u recesiju". Atmosfera koja se u društvu kreira je nešto sasvim drugo, konstatovao je Vučić i dodao da u ovom trenutku neće time da se bavi. Zbog svega toga, on je ponovio da će 15. oktobra, ili dan kasnije, ukoliko 15. bude zauzet sastancima s komesarom Johanesom Hanom, koji u Beograd donosi izveštaj o napretku Srbije, obavestiti javnost "o svim trikovima koje je vlada prošla u prethodnom periodu, počev od tobože hiljada mrtvih u Obrenovcu, tvrdnje da su ministri i novinari čekali helikopter iz Novog Pazara na aerodromu, prisluškivanja, kao i napisa o tome da je novinarku RTS Petru Cvejić "oslobodio" u sudskom procesu zbog navodne veze sa njom, koju, inače, dodao je, nikada nije ni video...". "Toliko sam se laži, intriga i beslismlica naslušao - evo ja idem na detektor, a oni se kriju na Tajlandu, pa će na Zanzibar, Kanadu, Argentinu... šta ja treba da radim - da se bavim lažima i prepucavanjima svaki dan", rekao je Vučić.
Vučić je potvrdio da će nadležni organi preduzeti i do kraja sprovesti istragu povodom svih navoda iz teksta koji je Teleprompter objavio kao zapis prisluškovanog razovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički. "Ispitaćemo sve, i ko je prisluškivao i ko je koga reketirao", rekao je premijer novinarima i naglasio da taj slučaj neće ostati nerazjašnjen. On je primetio da su svi koji su optuženi za prisluškivanje i reketiranje izrazili spremnost da svedoče na poligrafu, dok svi koji stoje iza tih optužbi - odbijaju detektor laži. Premijer je dodao da je protal Teleprompter, odnosno njegov urednik, gori i od Tabloida i njegovog urednika Milovana Brkića, koji je objavljivao najneverovatnije laži o njemu i njgovoj porodici.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA