Najnovije

Prvi okršaj sa borcima Islamske države na tlu Rusije (VIDEO)

Ramzan Kadirov je podelio detalje o eliminisanju terorista na teritoriji ruske Republike Čečenije. Danas su trojica terorista ubijena od strane snaga bezbednosti u Groznom. Oni su pripremali terorističke akcije na prostoru Čečenije, a prošli su obuku u kampovima ID-a u Siriji. 
Borba sa teroristima na tul Čečenije (Foto: Printskrin jutjub)

Borba sa teroristima na tul Čečenije (Foto: Printskrin jutjub)

"Policajci su zaustavili auto u kojem je bio vođa terorista, a onda su teroristi otvorili vatru i ranili dva policajca. Policajci su uzvratili vatru, a jedan terorista je ubijen. NJegov identitet nam je poznat, to je Šamil Čergizov, međunarodno poznat pripadnik ID-a", rekao je Ramiz Kadirov. Odmah nakon toga ubijena su još dvojica terorista. Predsednik Čečenije, rekao je da je kod njih pronađen eksploziv TNT, amonijum-nitrat, mine, granate i mitraljezi. "Sprovedene su  istražno-operativne radnje i identifikovani su mogući saučesnici grupe. Isto će se desiti svakom ko pokuša da remeti mir i stabilnost u Čečeniji i širom Rusije", rekao je Ramzan Kadirov. Pored Šamila Čergizova likvidirani su i 26-godišnji Zelimkhana Bašaeva i 33-godišnji Magomeda Mazaieva. Ruske bezbedonosne službe su već dolazile u sukob sa simpatizerima i pripadnicima Islamske države na teritoriji Rusije, ali je ovo bio prvi okršaj od kada je 30. septembra počela ruska vazdušna intervencija u Siriji. Teroristička organizacija Islamska država je zabranjena na teritoriji Rusije.
Pročitajte još:Ekskluzivni snimak žestokih borbi u blizini Damaska (VIDEO/FOTO)Teroristi snimili napade ruskih helikoptera u Siriji (VIDEO)
Izvor: lifenews.ru/za Pravdu preveo Ilija Vuksanović

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA