Najnovije

SAD IM JE JASNIJE ŠTA JE GOVORIO: Proročke reči Vladimira Putina! (VIDEO)

MOSKVA - Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije, 28. septembra ove godine, obratio se članicama SB UN na sednici Generalne skupštine u NJujorku.
Vladimir Putin - govor na sednici SB UN (Foto: JuTjub)

Vladimir Putin - govor na sednici SB UN (Foto: JuTjub)

NJegove tadašnje poruke i upozorenja danas postaju stvarnost. Koliko to uviđaju i zapadni lideri jasno je po političkim potezima i pozivima na jedinstvo i "savezništvo sa Rusijom". Putin u jednom delu govori o opasnosti od saradnje i uspostavljanja odnosa sa terorističkim grupama, otvoreno optužujući SAD i deo zapadnih zemalja, oštrim rečima kojima im kaže: "Oni nisu gluplji od vas." "Od politike u čijoj su osnovi samouverenost, ubeđenost u sopstvenu izuzetnost i nekažnjivost ne odustaju", kaže Putin govoreći o "onima koji sarađuju sa teroristima". Jasno je da direktno optužuje Ameriku jer je američki predsednik Barak Obama već kritikovan i ranije od strane Moskve zbog reči da je "američka nacija izuzetna i posebna". Kremlj je tu izjavu ranije ocenio kao nacističku percepciju sveta. Ruski lider je tog 28. septembra upozorio UN na "eskalaciju terorizma u Evropi i širom sveta" i objasnio način na koji je moguć razvoj događaja ukoliko ne promene politiku naspram Sirije. Protiv Islamske države se realno bore samo Bašar el-Asad i irački Kurdi, naveo je Putin, ogoljujući potpuno ulogu SAD-a i NATO alijanse u Siriji. Putin u govoru otvoreno optužuje zapadne zemlje da su omogućile razvoj Islamske države. Podsećamo, juče je ruski predsednik rekao da Islamsku državu sponzoriše 40 zemalja, a da su među njima i neke članice G20. Pogledajte ovaj titlovani snimak Putinovog govora u Ujedinjenim Nacijama:
Pročitajte još:Može li Islamska država da ujedini Obamu i PutinaPESKOV: Naša podmornica iz Mediterana nije raketirala ciljeve u SirijiNEŠTO SE SPREMA: Velike vežbe iranske artiljerije
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA