Najnovije

Vlada Crne Gore podnela krivičnu prijavu protiv Medojevića

PODGORICA- Izostanak očekivane reakcije državnog tužioca da zbog "zlonamernih, senzacionalističkih, tendencioznih i neargumentovanih optužbi" poslanika Nebojše Medojevića na račun najviših nosilaca državnih funkcija, Vlade i premijera preduzme radnje propisane zakonom i po službenoj dužnosti pokrene postupak, nameće potrebu da crnogorska Vlada reaguje i podnese krivičnu prijavu, saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.
Medojević (Foto: promjene.org)

Medojević (Foto: promjene.org)

Krivična prijava protiv Medojevića podneta je za krivično delo lažno prijavljivanje, prenela je RTCG. Po tom Članu zakona, onaj ko prijavi da je određeno lice učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a "zna da to lice nije učinilac tog dela", kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine. U Informaciji s kojom se Vlada Crne Gore danas upoznala, navedeno je da je Medojević 17. novembra ove godine, obraćajući se putem medija glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, utvrdio da "ključni ljudi" iz vrha vlasti "švercuju oružje terorističkim organizacijama poput ID, Al Kaide i F.A.R.C.-a". U informaciji se navodi i da su predsednik Vlade Milo "Đukanović i njegova kriminalna organizacija od države Crne Gore napravili sigurnu kriminalnu destinaciju preko koje se obavljaju logističke, terorističke, finansijske i političke operacije najmoćnijih svetskih terorističkih organizacija", kao i da "ukoliko se pokaže da su šverceri oružja iz Crne Gore naoružali teroriste u Parizu, Crna Gora može da zaboravi pozivnicu za NATO". U Informaciji je navedeno da "karakter iznetih neistina" i težina ocene da je Crna Gora sigurna kriminalna destinacija preko koje se obavljaju logističke, terorističke, finansijske i političke operacije najmoćnijih svetskih terorističkih organizacija, nalažu da to pitanje dobije epilog pred nadležnim pravosudnim organima.
Pročitajte još:Đukanović: Poziv u NATO civilizacijska prekretnicaBećković: Ako Crnogorci krenu na Ruse biće to kraj njihove istorije!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA