Najnovije

Merkel i Oland: Uradićemo sve što možemo da Grčka ostane u Evrozoni

PARIZ - Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da je potrebna značajna dorada grčkog zahteva za pomoć kreditora, ali i da će Nemačka učiniti sve što može da Grčka ostane u evrozoni, za šta se založio i predsednik Francuske Fransoa Oland.
Angela Merkel i Fransoa Oland (Foto: salon.com)

Angela Merkel i Fransoa Oland (Foto: salon.com)

Merkelova je nakon sastanka sa Olandom u Parizu izjavila da je cilj Nemačke od početka dužničke krize bio da Grčka ostane članica evropske monetarne unije. Ona je dodala da će Berlin učiniti sve što je u njegovoj moći da tako i bude, prenosi agencija AP. Oland je, takođe, poručio da Grčka "mora da ostane u evrozoni" i da mu nije poznat scenario koji podrazumeva izlazak Atine iz monetarne unije. Zvanični Berlin je juče odbacio zahtev Grčke za šestomesečno produženje programa pomoći, uz obrazloženje da taj predlog ne predstavlja dovoljno dobro rešenje, podseća agencija.
Pročitajte još:Evo šta je Šešelj poručio demonstrantima za srpsko Kosovo u Češkoj, Poljskoj, Belgiji i Slovačkoj!
"Ako govorimo o produžetku programa, moramo znati šta to tačno znači. Potrebna je značajna dorada suštine njihovog zahteva", poručila je Merkelova. Grčka je juče zatražila šestomesečni program finansijske pomoći, isključujući budžetske mere povezane sa postojećim programom, u pokušaju da okonča nesuglasice sa kreditorima, kao i neizvesnost u pogledu ostanka u evrozoni. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA