Najnovije

(VIDEO) Islamisti paradirali gradom sa Kurdima u kavezima!

IRAK- Na snimku je prikazano kako taoce, spuštenih glava, džihadisti vode ka kavezima na jednom trgu okruženom betonskim zidovima i maskiranim borcima Islamske države sa oružjem u rukama.
Islamistička parada (Foto: Jutjub)

Islamistička parada (Foto: Jutjub)

DŽahidistička organizacija Islamska država (ID) objavila je danas novi video snimak na kojem su prikazani zarobljeni kurdski borci, voženi u kavezima iračkim ulicama. Na snimku se vidi 21 zarobljenik, svi u narandžastoj odeći, koji su predstavljeni kao 16 boraca vojnih snaga iračkog Kurdistana – takozvane pešmerge, dva iračka vojnika i tri policajca iz Kirkuka, grada koji se nalazi 240 kilometara severno od Bagdada, prenosi AFP. Najpre je prikazano kako taoce, spuštenih glava, džihadisti vode ka kavezima na jednom trgu okruženom betonskim zidovima i maskiranim borcima ID sa oružjem u rukama, a jedan bradati muškarac sa belim turbanom upozorava pripadnike pešmerge da se ne suprostavljaju džihadističkoj organizaciji. Potom se vidi kako se zarobljenici u kavezima smeštenim na zadnjem delu kamioneta sprovode ulicama, dok desetine stanovnika i naoružanih muškaraca sve to posmatraju. Na snimku nije preciziran datum niti lokacija, ali su kurdski izvori rekli francuskoj agenciji da je napravljen pre nedelju dana na pijaci u Havidži, gradu pod kontrolom ID koji je oko 50 kilometara udaljen od Kirkuka. DŽihadisti piju vijagru i teraju žene na brutalni seks! Video snimak ne sadrži nijednu ekplicitnu pretnju zarobljenicima, ali su oni na kraju prikazani kako kleče pred maskiranim muškarcima koji drže automatsko oružje. Pojedini zapadni mediji javljaju da imaju nepotvrđene informacije da su nakon završetka snimka zatočenici pobijeni. U okviru ovog snimka prikazane su i scene iz ranije objavljenih snimaka ID, uključujući pogubljenje jordanskog pilota Maaza al-Kasasbeha, koji je spaljen živ u kavezu, kao i odrubljivanje glava 21 egipatskom hrišćaninu u Libiji.
Pročitajte još:Pažnja: Ukrajinci otpočeli „antiterorističku“ operaciju u Harkovu!Slovačka od EU traži da ukine sankcije Rusiji!
Komandant pešmerge u Kirkuku, general Hijova Raš, rekao je da su pripadnici kurdske vojske zarobljeni 31. januara kada su kurdski borci odbili teroristički napad ID na Kirkuk. Islamska država je zauzela velike delove Sirije i Iraka prošle godine, proglašavajući islamski “kalifat” i čineći rasprostranjena zlodela, podseća francuska agencija. Izvor: Telegraf.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA